Cornel Șfaițer susține că 2021 va aduce sistemul VAR în Liga 1!

0

Anul 2021 ar putea fi unul revoluționar pentru fotbalul românesc. Și asta pentru că va fi implimentat mult așteptatul arbitraj video.

Fostul președinte al FC Botoșani, Cornel Șfaițer, în prezent managerul celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, a declarat că din 2021 în Liga 1 va fi introdus sistemul VAR.

„Ni s-a prezentat deja planul. S-au făcut primii pași dinspre FRF și LPF. Deținătorii de drepturi TV pun la dispoziție aparatura necesară sistemului VAR, tot de acolo vin și banii de care e nevoie. S-a făcut public asta, a spus-o chiar Justin Ștefan, secretarul general al LPF. Au fost discuții cu FRF și cu CCA. În data de 24 noiembrie ni s-a prezentat ce presupune introducerea VAR-ului. Trebuie parcurse niște etape, care necesită timp. E o documentație, mai multe persoane se ocupă de managementul proiectului. E o întreagă echipă practic care se ocupă de instalarea VAR-ului, de la competiții, juridic, internațional, atât de la FRF cât și de la LPF”, a declarat Cornel Șfaițer, managerul formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Fostul președinte al FC Botoșani a mai spus că chiar din luna ianuarie, la Mogoșoaia, va începe procesul de instruire „VAR” a arbitrilor din Liga 1.

„După 1 ianuarie începe procesul de instruire teoretică, apoi practică, a arbitrilor. Va fi amenajat un spațiu special de instruire la Mogoșoaia. Acolo se desfășoară toată activitatea ce presupune trainingul arbitrilor. Periodic, un delegat de la UEFA vine acolo și acreditează etapele parcurse, progresiv. Eu cred că vom beneficia de sistemul VAR abia după 1 octombrie 2021. E cert, ca să nu mai tot discutăm. Până atunci nu ne rămâne decât să sperăm ca arbitrii să-și facă treaba cât pot de bine. Poate în 2021 să nu mai discutăm după fiecare etapă de sistemul VAR sau câte greșeli au fost într-un meci”, a conchis Cornel Șfaițer.

Deja ai votat!
se încarcă...