Gladiatorul Alexuc ratează bronzul la Tokyo: „Sportul ăsta e al dracului de greu!”

Botoșăneanul Alin Alexuc Ciurariu a ratat șansa de a urca pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Luptătorul de greco-romane a fost eliminat în recalificări cu iranianul Amin Mirzazadeh, scor 5-1, ratând astfel șansa de a se lupta pentru medalia de bronz la categoria 130 de kilograme. Mirzazadeh a punctat bine în startul de meci, când a reușit să se desprindă la 5-0. Alexuc a încercat să revină, însă adversarul s-a apărat foarte bine. În cele din urmă, românul nu a reușit decât să îi ia un punct.

Ajuns în recalificări după ce a pierdut cu cubanezul Miajin Lopez, campion olimpic la ediţiile din 2008, 2012 şi 2016  și  ajuns în finala competiției de la Tokyo, gladiatorul botoșănean nu a reușit să producă surpriza și să se califice în finala mică.

„Din înfrângeri se nasc cei mai mari campioni”

„Din înfrângeri se nasc cei mai mari campioni. După cele două meciuri învăț că sportul ăsta e al dracului de greu, trebuie foarte multă muncă, foarte multe sacrificii ca să ajungi pe podiumul olimpic.  Pentru mine a fost o experiență destul de frumoasă, fiind a treia ediție pentru mine. Această ediție îmi dă de înțeles că pentru Paris ar trebui să dorm în sală, să muncesc mult mai mult, pentru ca ei să se teamă de mine. Este foarte greu să treci peste aceste înfrângeri, dar nu stau să mă plâng. Trebuie să fiu conștient că trebuie să muncesc foarte mult. E prima ediție pentru mine la 130 kg, credeam că o să fie mai ușor să ajung în primii 5, dar până la urmă când pierzi nu mai ai ce să zici”, a declarat Alin Alexuc Ciurariu.

Botoșăneanul este triplu medaliat la Campionatele Europene de lupte greco-romane. Cea mai importantă performanță a obținut-o în 2020, chiar înainte ca pandemia de coronavirus să dea peste cap întreg calendarul competiţional. Pentru Alexuc aceasta a fost cea de-a treia participare la JO, după edițiile din 2012 și 2016.

Deja ai votat!