spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăSportFCSB vs CFR Cluj se vor duela cu numai 3 zile înainte...

FCSB vs CFR Cluj se vor duela cu numai 3 zile înainte de finala Cupei Mondiale

FCSB și CFR Cluj vor disputa restanța din runda a 9-a a SuperLigii în această săptămână, cu doar trei zile înainte de marea finală a Cupei Mondiale. Campioana României din ultimii 5 ani va avea o deplasare dificilă în București, pe Arena Națională. Meciul se va disputa joi seară, de la orele 19:00, cel mai probabil în condiții meteorologice nefaste.

Roș-albaștrii pleacă ca favoriți în acest meci, având o cotă de 2.65 pentru a se impune, însă meciul se anunță a fi unul cât se poate de echilibrat. Ardelenii au o cotă de 2.95 la victorie la Superbet – sponsor oficial al primului eșalon al fotbalului românesc – ocazie cu care operatorul oferă un bonus săptămânal la pariurile pe SuperLiga.

Elevii lui Leo Strizu se bucură de avantajul terenului propriu, dar și de o formă ceva mai bună: FCSB a câștigat ultimele 5 partide disputate și are un golaveraj de 14-3 în acest interval. După un start de sezon dezastruos și o performanță rușinoasă în grupele Europa Conference League, echipa finanțată de Gigi Becali a urcat pentru prima dată pe podium în actuala campanie.

Dacă se va impune în acest meci, FCSB va avea un handicap de numai 3 puncte față de CFR Cluj și 6 puncte mai puțin decât actualul lider, Farul Constanța. Leo Strizu va avea însă mari bătăi de cap, întrucât a pierdut doi titular în meciul trecut: Andrea Compagno și Darius Olaru s-au ciocnit și s-au accidentat în victoria cu 2-0 obținută în deplasarea de la Târgoviște. Strizu nu se va putea baza nici pe Ștefan Târnovanu, care a fost titularul roș-albaștrilor între buturi în actuala campanie.

Mihai Pintilii, antrenorul secund al vicecampioanei României, spune că echipa va aborda acest meci cu gândul la victorie, fără să pună prea mult accent pe latura emoțională a derby-ului.

”Când joci cu CFR te gândești clar la victorie, dacă vrei să păstrezi șanse la campionat. Așa vom aborda următoarele două meciuri, la victorie, pentru a fi acolo, sus. Jucătorii simt că pot să facă asta. Nu cred că avem de demonstrat ceva CFR-ului. Vom juca doar la victorie. Mai sunt multe etape și nu are rost să ne gândim la revanșă”, a spus Pintilii.

Ardelenii sunt neînvinși în ultimele 9 partide și se gândesc deja la primăvara europeană: CFR Cluj va face deplasarea la Roma în data de 16 februarie, pentru a se duela cu Lazio. Cu toate acestea, ceferiștii au remizat în ultimele două partide și par să aibă ceva probleme în ceea ce privește jocul ofensiv.

Dan Petrescu nu se va putea baza pe Muhar și Kolinger, care sunt accidentați și nici pe Lovro Cvek, care a deschis scorul în ultima partidă, de la Botoșani, întrucât mijlocașul croat este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

În această perioadă se discută foarte mult și despre transferuri, iar patronul CFR-ului a anunțat că va transfera 3 sau 4 jucători din străinătate în următoarea perioadă de mercato. În plus, se discută despre reînnoirea contractului lui Dan Petrescu, dar și despre aducerea lui Dani Coman în funcția de director tehnic.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
10.6 ° C
10.6 °
7.7 °
72 %
1.1kmh
1 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...