spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăSport„Titanii” Narcis Agachi și Florin Jâjâie de la CS Dao atacă aurul...

„Titanii” Narcis Agachi și Florin Jâjâie de la CS Dao atacă aurul la Europeanul de Qwan Ki Do din Germania

Sportivii Narcis Agachi și Florin Jâjâie, legitimați la CS Dao, care fac parte din lotul României pentru Campionatul European de Qwan Ki Do, au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru competiția care se va desfășura la Cottbus în Germania între 13 și 16 aprilie 2023.  

Cei doi sportivi coordonați de Eugen Țurcanu, instructorul CS Dao Botoșani, s-au arătat încrezători în șansele de a urca pe podium în Germania, aceasta fiind prima competiție internațională după cinci ani, care nu este supusă restricțiilor cauzate de pandemia Covid, fapt care permite desfășurarea probelor de contact, în special luptă Qwan Ki Do și luptă arme.

Narcis Agachi: „Suntem siguri că vom reprezenta cu onoare județul Botoșani și România!”

„Emoția competiției este amplificată de această perioadă lungă de timp în care a lipsit o confruntare și o interacțiune directă între echipele reprezentative ale națiunilor în care Qwan ki do-ul s-a dezvoltat. Da, avem emoții, deși avem numeroase participări la competiții naționale și internaționale, pentru că reprezentăm România și în evoluția noastră se află munca asiduă și speranțele unui întreg staff tehnic. Datorită faptului că beneficiem de o pregătire de înaltă calitate sub îndrumarea instructorilor lotului național: Giam Su Covaci Ovidiu, Minh Su Nica Teodor și Minh Su Nica Ștefan și o muncă asiduă la clubul Dao sub îndrumarea lui Vo Su Țurcanu Eugen putem fixa cele mai îndrăznețe și încrezătoare obiective cu plasare pe primele trei locuri ale podiumului.

Atât eu, cât și colegul meu Florin Jâjâie, care la această ediție a campionatului European este cel mai tânăr veteran al lotului național, suntem siguri că vom reprezenta cu onoare județul Botoșani și România la acest Campionat European, în aceste vremuri în care sportul în România se practică în glumă și rezultatele în diverse ramuri sportive reflectă această stare de spirit. Suntem siguri că perseverența și determinarea ne vor clasa pe primele locuri ale podiumului la această ediție a Campionatului European de Qwan Ki Do”, a declarat Narcis Agachi, în exclusivitate pentru „Monitorul de Botoșani”.

Obiectivul botoșănenilor: AURUL EUROPEAN! 

La Europeanul din Germania, Narcis Agachi va concura la patru probe în categoria de vârsta 25-40 ani, după cum urmează: lupta qwan ki do, luptă arme, înlănțuire demonstrativă arme cu lama și înlănțuire cu partener arme cu lama, în cazul său, paloș vietnamez.

„Fără falsă modestie, la toate cele 4 probe ar trebui să le urc pe podium”, a afirmat Narcis Agachi.

Celălalt component al CS Dao, Florin Jâjâie va concura în Germania la două probe la categoria de vârsta +40, acestea fiind lupta Qwan ki do și înlănțuire demonstrativă arme cu lama – paloș vietnamez .

„La ambele probe mă voi bate pentru locurile 1-2. Sper să mă întorc însă acasă cu cele mai strălucitoare medalii”, a adăugat Florin Jâjâie.

„Titani” ai qwan-ki-do-ului botoșănean

Narcis Agachi și Florin Jâjâie sunt doi „titani” ai qwan-ki-do-ului botoșănean și nu numai, ambii având numeroase participări și medalii la competițiile naționale și internaționale.

Multiplu campion național, Narcis Agachi este medaliat cu bronz în proba „Song Dau” la Europeanul de la București (2007), cu argint tot la „Song Dau” la Campionatul Intercluburi de la Rabat – Maroc (2011), cu aur tot la „Song Dau” la Europeanul de la Wettingen- Elveția (2013). Palmaresul internațional al său cuprinde și două medalii de bronz la Campionatul Mondial de la Bruxelles – Belgia (2015) și Campionatul European de la Gandia – Spania (2018), ambele performanțe fiind obținute în proba de „Song Dau”. În cadrul aceluiași European din Spania din 2018, Narcis Agachi a cucerit aurul în proba „Song Dau – arme tradiționale”

Florin Jâjâien este la rândul său multiplu campion național, medaliat cu aur la probele de luptă pe echipe, centuri negre și lupta cu armele la Campionatul Mondial din Maroc (2011), campion european cu echipa de luptă centurii negre și medaliat cu argint la proba de luptă cu armele (Spania -2018).

Pe lângă cei doi „titani” ai CS Dao, în lotul României pentru Europeanul din Germania va fi și Ana Maria Georgiana Ducan legitimată la CS Sinh Dau Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.1 °
44 %
3.9kmh
98 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...