spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăSportPresiune uriașă pe UTA în duelul cu FC Botoșani

Presiune uriașă pe UTA în duelul cu FC Botoșani

UTA – FC Botoșani va avea loc astăzi, 14 aprilie, de la ora 21:00, duelul urmând a conta pentru runda a 4-a din play-out-ul SuperLigii. În „regular”, „Bătrâna Doamnă” s-a impus în turul din Moldova cu 2-1, impunându-se și în returul de pe „Francis Neuman” cu 3-1.

Cele două formații sunt despărțite de cinci lungimi înaintea duelului din Vinerea Mare. Echipa pregătită de Flavius Stoican se află pe locul 3 cu 23 de puncte, în timp ce arădenii ocupă locul 8, care duce la barajul pentru menținerea în prima ligă, cu 18 puncte.

Moldovenii vin la Arad cu gând de revanșă după cele două eșecuri din „regular”. După ce au cedat pe teren propriu în tur cu 2-1, botoșănenii s-au văzut depășiți și în returul de la Arad de UTA, scor 3-1, duelul disputându-se însă pe un teren încghețat, lucru taxat la vremea respectivă atât de Flavius Stoican cât și de elevii săi, aceștia afirmând chiar că partida nu ar fi trebuit să se dispute având în vedere că suprafața de joc era practic „patinoar”.

Moral bun în ambele tabere

Duelul prinde cele două formații cu un moral bun. „Roș-alb-albaștrii” sunt fără eșec în acest play-out, bifând două victorii și o remiză, reușind cu cele șapte puncte acumulate să urce pe podiumul play-out-ului, Flavius Stoican declarând că își propune în următoarele meciuri să atace primele două locuri, clasare care i-ar aduce pe elevii săi în fața barajului pentru Conference League.

De partea cealaltă, trupa lui Laszlo Balint a trecut cu bine peste pasul fals din prima rundă a play-out-ului, 0-1 la Ploiești cu Petrolul, reușind să acumuleze patru puncte în ultimele după runde, 2-0 pe teren propriu cu „U” Cluj și 1-1 pe „Anghel Iordănescu” cu FC Voluntari.

Presiunea este clar pe „Bătrâna Doamnă”, care este condamnată la victorie pentru a ieși din subsolul clasamentului. Moldovenii în schimb, s-ar mulțumi și cu un punct din acest meci pentru că astfel s-ar păstra la distanță de „zona roșie”.

Partida UTA – FC Botoșani va avea loc astăzi de la ora 21:00, duelul fiind în direct pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.8 °
22.7 °
33 %
3.1kmh
92 %
joi
23 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...