spot_img
miercuri, mai 8, 2024
AcasăSportFC Botoşani întâlneşte astăzi FC Voluntari în prima rundă a SuperLigii

FC Botoşani întâlneşte astăzi FC Voluntari în prima rundă a SuperLigii

FC Voluntari – FC Botoșani va avea loc astăzi, 17 iulie 2023, ora 18:30 pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, în prima rundă a SuperLigii, ediția 2023-2024.

„Așteptăm să vedem unde suntem din punct de vedere fizic, pentru că am întâmpinat ceva probleme în această perioadă de cantonament, de pregătire. Dar lucrurile sunt spre bine”, a declarat Marius Croitoru.

Ambele echipe sunt antrenate de tehnicieni fără Licenţă Pro 

Duelul de la Voluntari dintre ilfoveni și moldoveni va fi unul inedit. Și asta pentru că ambele formații sunt pregătite de tehnicieni fără Licență Pro, Ilie Poenaru respectiv Marius Croitoru, în acte „principali” fiind Marin Dună și Mihai Ciobanu.

Ilie Poenaru l-a înlocuit pe bancă în această vară pe Liviu Ciobotariu, tehnican care a ales povocarea numită Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Ilfovenii i-au înregimentat în vară pe Radu Boboc (FCSB) și Ljuban Crepulja (Rapid), desprțindu-se în schimb de Mihai Popa (FC Torino) și Ulrich Meleke (Al-Bataeh). În această vară, ilfovenii au susținut trei partide de verificare, înregistrând o victorie, 1-0 cu Katowice, o remiză, 0-0 cu Ruch și o înfrângere, 3-0 cu Hapoel Beer Sheva.

De partea cealaltă, moldovenii au renunțat surprinzător la Flavius Stoican, tehnician care a venit într-un moment delicat la echipă reușind să o salveze fără emoție de la retrogradare. În locul acestuia a fost adus Marius Croitoru. La fel ca și în trecut, acesta va decide totul la echipă, inclusiv campania de transferuri, „principal” în acte fiind însă Mihai Ciobanu, Croiutoru neavând Licența Pro.

„Mai așteptăm trei jucători”

Lotului „roș-alb-albastru” i s-au alăturat până în prezent portarul Răzvan Began (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), fundașul Răzvan Creț (Lotul Băile Felix), mijlocașul Fabrice Olinga (Rio Ave) și atacanții Jayson Halman (Noordwijk) și Jean-Armel Drole Boza (AJ Fano). De asemenea, goalkeeperul Andrei Ureche și atacantul Adrian Chica-Roșa au revenit la echipă după împrumuturile la FC Brașov, însă ușa vestiarului rămâne deschisă, având în vedere că perioada de transferuri este deschisă până în septembrie.

„Mai așteptăm trei jucători care în momentul acesta sunt semnați. Așteptăm, dar când vor trece vizita medicală și toate actele vor fi parafate, atunci putem să anunțăm”, a adăugat Marius Croitoru.

În schimb, moldovenii s-au despărțit de Eduard Pap (ETO Gyor), Kassim M’Dahoma (GOAL FC), Andrei Burlacu (CSM Reșița), George Dragomir (Poli Iași) și Mihai Roman. Retras din activitate, acesta din urmă a devenit team-managerul echipei.

„Suntem obligați să găsim soluții”

Botoșănenii au pregătit startul sezonului în Austria unde au susținut patru partide de verificare, înregistrând o victorie, scor 3-0 cu Zakakiou și trei eșecuri, 1-0 cu CSKA Sofia, 5-0 cu Legia Varșovia și 3-0 cu Ferencvaros. Cantonamentul pe pământ austriac nu le-a priit, însă, fotbaliștilor lui Croitoru, Charles Petro, Rijad Sadiku, Alexandru Țigănașu și Sebastian Mailat alegându-se cu accidentări grave, urmând a fi indisponibili pe o perioadă mai lungă de timp. În plus, la unul din ultimele antrenamente ale echipei, atacantul Adrian Chica-Roșa s-a lovit la un duel aerian cu Mutombo , alegându-se cu o fractură craniană, urmând a rata startul sezonului.

„Sunt în fotbal de 30 și ceva de ani dar nu am mai întâlnit o astfel de perioadă, dar până la urmă suntem puternici, am adus jucători, trebuie să muncim și să ne îndeplinim obiectivele. Suntem obligați să găsim soluții. Numai ei pot demonstra că devin o soluție reală. Fiecare jucător își așteaptă rândul”, a conchis Marius Croitoru.

În „regularul” ediției trecute de campionat, cele două formații s-au impus la limită, scor 1-0, pe teren advers, ilfovenii tranșând în favoarea lor duelul de pe teren propriu din play-off, scor 2-0.

Partida FC Voluntari – FC Botoșani va începe la ora 18:30 și va fi în direct pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Echipe probabile: FC Voluntari – FC Botoșani

FC Voluntari: Vâlceanu – Boboc, Matricardi, I.Armaș, Aliji – Crepulja, V. Rață, Sigurjonsson – Andrei, A. Nemec, Lopes
Antrenor: Ilie Poenaru
FC Botoșani: Ducan – Ilaș, Pius, Șeroni, Dragu – Ed. Florescu, V. Dican, A. Ivanov – C. Golofca, M. Roman II, Camara
Antrenor: Marius Croitoru

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.2 ° C
13.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
20 °
sâm
17 °
Dum
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...