sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăSportLovitură teribilă pentru FCU 1948, înaintea duelului cu FC Botoșani

Lovitură teribilă pentru FCU 1948, înaintea duelului cu FC Botoșani

Lovitură teribilă pentru FCU 1948, înaintea duelului cu FC Botoșani, de pe „Municipal”, de sâmbătă, 5 august, de la ora 18:30.

Peluza Sud 1997, principalul grup de susținători ai clubului patronat de Adrian Mititelu, FCU 1948, a anunțat că și-a suspendat activitatea și că nu va mai asista, cel puțin în mod organizat, la meciurile echipei. Motivul îl reprezintă decizia recentă a Curții de Apel Timișoara, care i-a atribuit palmaresul echipei istorice, din 1948 (n.r. anul înființării Științei) până în 1991 (n.r. momentul în care a avut loc privatizarea), clubului de drept public CS Universitatea Craiova. Iar clubul lui Mihai Rotaru, CS Universitatea Craiova SA, beneficiază de acesta în baza asocierii cu Clubul Sportiv Universitatea, al cărui director este Pavel Badea.

Chiar și așa, componenții PS ’97 nu vor „migra” către echipa rivală, despre care sugerează că deține palmaresul „prin jocuri de culise”.

Iată mai jos comunicatul celor de la Peluza Sud 1997:

„Ne vedem puși în fața luării unei decizii grele, o decizie care vine odată cu motivarea procesului recent încheiat, conform căreia entitatea sportivă pe care am susținut-o până în acest moment a pierdut palmaresul Universității Craiova, câștigat la aceeași instanță judecătorească în urmă cu câțiva ani. De asemenea, conform aceleași motivări, nici clubul înființat în 2013 la Mogoșoaia, județ Ilfov, nu deține acest palmares, ci îl folosește prin închiriere în scopuri comerciale și sportive.

Nu dorim să recatalogăm această decizie, am mai făcut-o și anterior, ci vrem să menționam că nu ne putem continua prezența și susținerea la o entitate care nu mai are nimic de a face cu Universitatea Craiova. Am așteptat în aceste săptămâni motivarea judecătorească pentru a putea avea toate detaliile “pe masă” și azi vă prezentăm decizia pe care am luat-o.           

Anunțam în mod clar, încă de pe acum, că odată ce echipa noastră draga va reveni pe gazon vom fi primii prezenți, mai vocali ca niciodată.

Pentru a fi cât mai expliciți, date fiind insinuările și paranoia care orbitează în jurul oricărui comunicat, pentru noi Universitatea Craiova este echipa care va deține LEGAL palmaresul (nu prin jocuri de culise), echipa care va juca cu LEUL pe piept și cea care va fi susținută de PELUZA SUD. Această triadă este cea care a dat și va da mereu veridicitate clubului UNIVERSITATEA CRAIOVA. Până când aceste lucruri nu se vor soluționa, Peluza Sud nu va mai fi prezentă la meciul vreunei echipe de club.

Suspendarea reprezintă cel mai dificil lucru pentru un ultras, pentru o persoană care a fost meci de meci pe stadion. O decizie grea, dar corectă, pe care ne-o asumăm public. Poate Știința o să ne mai demonstreze încă o dată ca este nemuritoare și ne vom reîntâlni în Peluza Sud! Până atunci, rămânem o familie unită, nostalgică și cu speranță!”

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.8 ° C
18.8 °
15.5 °
65 %
6.3kmh
100 %
sâm
17 °
Dum
23 °
lun
24 °
mar
18 °
mie
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când mâncarea e gustoasă, culoarea politică nu mai contează.

EDITORIAL

În urmă cu vreo douăzeci de ani când la putere, în anul electoral, era punga cu ulei, zahăr sau făină, hâtra mătușa Maria din...

EPIGRAMA ZILEI

De-abia acum, în miezul verii, Când i-am văzut la plajă goi, Am înțeles traseul berii: Dintr-un butoi, în alt butoi! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...