spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăSportFarul atacă victoria astăzi cu HJK Helsinki la Ovidiu

Farul atacă victoria astăzi cu HJK Helsinki la Ovidiu

Farul Constanța – HJK Helsinki, va avea loc astăzi, 24 august, de la ora 20:00, la Ovidiu, duelul urmând a conta pentru prima manșă a play-off-ului Conference League. Returul va avea loc săptămâna viitoare în Finlanda.

După cum bine știți, Farul și-a început aventura europeană în Champions League, competiție din care a fost eliminată de Sheriff Tiraspol cu scorul general de 3-1 (1-0 la Ovidiu și 0-3 după prelungiri la Tiraspol). După acest eșec, campioana României și-a continuat parcursul european în Conference League. Aici, „rechinii” au dat peste o altă echipă venită din UCL, armenii de la Urartu, de care au trecut cu un simetric 3-2. A urmat un duel cu o altă formație venită din Champions League, Flora Tallinn, de care „rechinii” au trecut cu scorul general de 5-0, după 3-0 pe teren propriu și 2-0 în deplasare.

În SuperLigă, Farul este departe de aștepătri, fiind după șase runde pe locul 10 cu 6 puncte, având și un meci mai puțin disputat. În week-end-ul trecut, „alb-albaștrii” au cedat în „Giulești” contra Rapidului, scor 3-1, acesta fiind al treilea eșec consecutiv în campionat. Ce-i drept însă, Gică Hagi și-a asumat acest start mai puțin reușit de sezon din SuperLigă, sacrificând oarecum competiția, aliniind în campionat o cu totul altă formație decât cea pe care mizează în Europa.

HJK, eliminată și din Champions League și din Europa League!

La fel ca și Farul și HJK Helsinki și-a început campania europeană în Champions League. După ce a trecut în primul tur cu mari emoții de nord irlandezii de la Larne, cu scorul general de 3-2, după 1-0 acasă și 2-2 în deplasare după prelungiri, adversara „rechinilor” a fost eliminată din UCL de Molde cu scorul general de 2-1 după ce s-a impus pe teren propriu cu 1-0 și a cedat în deplasare cu 2-0.

După ce au fost scoși din Champions League, HJK Helsinki și-a continuat aventura în Europa League. Nici aici finlandezii nu au avut noroc fiind eliminați de Qarabag cu scorul general de 4-2, azerii impunându-se cu un simetric 2-1 atât în deplasare cât și pe teren propriu.

În competiția internă, HJK Helsinki se află pe locul 2 după 20 de runde, cu 40 de puncte, fiind la o lungime de liderul KuPS. În week-end-ul trecut, adversara „rechinilor” s-a impus pe terenul celor de la Inter Turku, scor 3-1, înregistrând cea de-a patra victorie consecutivă din campionat.

Farul pleacă favorită în acest duel de pe teren propriu și mai mult ca sigur că elevii „Regelui” vor forța pentru a obține un rezultat prin care să-și apropie și mai mult calificarea înaintea confruntării de săptămâna viitoare din Finlanda.

Partida Farul Constanța – HJK Helsinki va începe la ora 20:00 și va fi transmisă în direct de Pro Arena.

Echipe probabile: Farul Constanța – HJK Helsinki
Farul Constanța
: Aioani – Sîrbu, Larie, K. Boli, Kiki – Artean, Nedelcu, T. Băluță – Mazilu, Rivaldinho, C. Budescu
HJK Helsinki: Maenpaa – Toivio, Tenho, Raitala – Soiri, Kanellopoulos, Lingman, Ollila – Keskinen, Radulovic, Hostikka

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
14.5 ° C
15.5 °
14.4 °
60 %
3kmh
30 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...