spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăSportRomânia lui „Gabone” joacă astăzi în Norvegia în Elite League 2024

România lui „Gabone” joacă astăzi în Norvegia în Elite League 2024

Norvegia U20 – România U20, se va disputa astăzi de la ora 19:00 la Fredrikstad, în cadrul turneului U20 Elite League, competiție la care naționala României participă pentru al treilea sezon consecutive.

Selecţionata  Under-20 a României a debutat cu o victorie de aur în cadrul turneului U20 Elite League, învingând echipe similară a Angliei, cu scorul de 2-0 (2-0), joi seara, pe Stadionul ”Arcul de Triumf” din Capitală. Victoria „tricolorii”, pregătiți de Costin Curelea s-a conturat în primul mitan prin reușitele lui Cristian Mihai (min.5) şi Atanas Trică (min. 16 – penalty). De menționat ar fi că în acest meci, mijlocașul FC Botoșani, David Gabriel (Gabone) a fost titular, având șanse mari să înceapă și astăzi din primul minut în Norvegia.

Anterior disputei cu Anglia, „tricolorii” au susținut două partide, nregistrând o victorie cu Cehia U20 pe teren propriu, scor 2-0 și un eșec în deplasare cu Portugalia U20, scor 2-1.

Tot cu o victorie în cadrul turneului U20 Elite League au debutat și nordicii, care au dispus pe teren propriu cu 2-1 de reprezentativa Cehiei. Istoria jocului s-a scris prin reușitele semnate de Fiabema (min.29-pen. și 83) respectiv a autogolului lui Hellan (min.87). Acesta a fost singurul meci susținut până în prezent de Norvegia U20 în cadrul turneului U20 Elite League.

În clasament, România U20 ocupă locul 2, cu 6 puncte din 3 partide, în timp ce Norvegia U20 se află pe loocl 5 cu 3 puncte dintr-un meci. Lider în clasament este Italia cu 7 puncte din trei meciuri.

Va fi pentru a treia oară la nivelul U20 când cele două reprezentative se vor afla față în față, precedentele două dueluri, disputate în ediția 2022-2023 fiind adjudicate de nordici cu 2-1 în România și 4-0 pe teren propriu.

Lotul convocat de selecționerul Costin Curelea:
Portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), David Dincă (CSM Slatina)
Fundași: Tony Strata (Ajaccio FC / Franța), Dan Sîrbu (Farul Constanța), Botond Gergely (AFK Csikszereda), Ștefan Duțu (CS Afumați), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Alexandru Șuteu (FC Unirea Dej), Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău), Tudor Oltean (Ceahlăul Piatra Neamț)
Mijlocași: Alexandru Musi (ACS Petrolul 52), Ștefan Bodișteanu (SC Oțelul Galați), Andrei Pandele (FCSB), Eduard Radaslavescu (FCSB), David Gabriel (FC Botoșani), Doru Andrei (FC Voluntari), Andres Sfaiț (US Salarenitana / Italia), Cristian Mihai (UTA Arad), Szabolcs Szilagyi (Vasas Budapesta / Ungaria), Vlasti Martinovic (Gloria 2018 Bistrița-Năsăud)
Atacanți: Atanas Trică (Universitatea Craiova), Valentin Dumitrache (Gloria Buzău)

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
18.8 °
43 %
3.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...