miercuri, mai 15, 2024
AcasăSportLocul doi la lupte la categoria seniori obţinut de un om de...

Locul doi la lupte la categoria seniori obţinut de un om de afaceri din Botoşani

Omul de afaceri botoșănean Victor Mihalachi a devenit vicecampion mondial la lupte greco-romane la veterani, la categoria de vârstă 56-60 de ani.

În cadrul Campionatului Mondial destinat veteranilor, care a avut loc recent la Loutraki în Grecia, omul de afaceri botoșănean a terminat pe locul doi în cadrul categoriei de vârstă destinat participanților 56-60 de ani, el fiind cel mai în vârstă luptător (n.r. 60 de ani și două luni).

Argint mondial pentru Victor Mihalachi

Performanța a fost obținută în limitele categoriei 62 de kilograme la care Victor Mihalachi a luptat și la care au luat startul nouă concurenți din lume. Singurul luptător pe care omul de afaceri botoșănean nu a putut să-l învingă a fost reprezentantul Finalndei, T. Kettunen, în fața căruia a cedat în ultimul act al competiției, fiind astfel nevoit să se mulțumească cu argintul mondial.

De evidențiat ar fi că pentru acest Mondial destinat veteranilor, Victor Mihalachi a fost pregătit de nimeni altul decât de „Gladiatorul” Alin Alexuc – Ciurariu, cel care s-a bucurat mulți ani de sprijinul necondiționat al omului de afaceri la începuturile sale în acest sport în care a scris istorie pentru județul Botoșani dar și pentru România.

„Cel mai mult mă bucură că am putut sa fiu lângă un om care a fost lângă mine și m-a ajutat toată cariera mea sportivă”

Referindu-se la medalia de argint obținută la Mondialele de veterani din Grecia de Victor Mihalachi, omul care l-a sprijinit necondiționat și care a pus umărul la performanțele sale, Alin Alexuc- Ciurariu a declarat că are o satisfacție enormă pentru că l-a putut pregăti pe Victor Mihalachi pentru a participa la această competiție majoră și de a obține titlul de vicecampion mondial.

„Cel mai mult mă bucură că am putut sa fiu lângă un om care a fost lângă mine și m-a ajutat toată cariera mea sportivă. Acum un an, când domnul Victor Mihalachi a slăbit în jur de 40 de kg, l-am văzut și i-am spus că poate concura la Mondialele de veteran. Vorbele mele, faptul că l-am încurajat cred că au contat enorm și l-au determinat să concureze și să-și readucă aminte cu plăcere de acest sport pe care în tinerețe l-a și practicat.

„Victor Mihalachi, un om disciplinat”

Pot să vă spun că este un exemplu de urmat, iar dacă pe viitor aș fi antrenor aș vrea ca sportivii să aibă ambiția și puterea domnului Victor Mihalachi, un om disciplinat, foarte ascultător, implicat, foarte dedicate, un om care mi-a și spus de la începutul pregătirii că merge la Campionatul Mondial pentru a cuceri o medalie. Un om credincios care a crezut în el și cu ajutorul lui Dumnezeu a putut cuceri o medalie.

Eu unul am avut multe de învățat de la el și mă bucur enorm pentru reușita lui, pentru că a muncit enorm mult pentru a fi în formă la acest campionat și a cucerit această medalie, el fiind de altfel și cel mai in vârsta concurent la 60 de ani și 2 luni, la categoria lui de greutate majoritatea având 55-56 de ani. Dacă nu mă înșel cred că e și  singurul sportiv din Botosani medaliat la Mondialele de veterani”, a declarat Alin Alexuc-Ciurariu în exclusivitate pentru „Monitorul de Botoșani”.

Descoperit de Ion Asaftei, Alin Alexuc Ciurariu a făcut primii pași în acest sport la CS Botoșani, de unde s-a transferat la Dinamo București, club la care este legitimat și în prezent. Anul trecut botoșăneanul a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de seniori care a avut loc în Serbia, unde l-a învins în limitele categoriei 130 kg în finala pentru locurile 3-4 pe Muminjon Abdullaev (Uzbekistan) cu scorul de 5-3.

Alexuc este campion european, în urma titlului cucerit în 2020 și medaliat cu bronz la edițiile din 2018 și 2019 la Europene. Botoșăneanul a intrat în istorie ca fiind primul luptător de greco-romane, participant la trei ediții ale Jocurilor Olimpice (2012, 2016 și 2020).

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.6 ° C
6.6 °
4.9 °
84 %
2.1kmh
100 %
mie
15 °
joi
17 °
vin
17 °
sâm
16 °
Dum
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot ăsta rămâne cel mai bun sistem antifurt la români. Mai ales că e și ieftin.

EDITORIAL

O vorbă înțeleaptă, larg răspândită, spune că gusturile nu se discută. Sunt întru totul de acord că deosebirile structurale care există între oameni afectează...

EPIGRAMA ZILEI

Au plecat toți în vacanță Chiar de nu și-au fixat ruta, Au lăsat în schimb, în clanță, Un bilet : NEAM DUS CU PLUTA !   Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...