spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăSport„Caracatița” Pinson se extinde: „S-au dus cu peste 5.000 de lei în...

„Caracatița” Pinson se extinde: „S-au dus cu peste 5.000 de lei în același timp și la terminalele Agenției să parieze pe galben”

Aflată cu un picior în groapă, pe ultimul loc în SuperLigă și fără victorie în acest campionat, FC Botoșani se află în pragul unui scandal de proporții cauzat de pariuri.

Concret, cartonașul galben luat în mod intenționat de jucătorul Virgile Pinson, le-au rotunjit veniturile celor care au pariat pe această selecție la agențiile de pariuri.

Cu aproximativ 20 de minute înainte de startul partidei Sepsi OSK – FC Botoșani, scor 5-2, meci disputat la începutul acestei săptămâni în cadrul rundei a 13-a din SuperLigă, agențiile de pariuri Superbet din municipiu din Primăverii,  au fost luate de asalt de o „brunetă”, susținătoare a jucătorului FC Botoșani. Aceasta a surprins și atras în egală măsură asistența din „Agenție”, prin pariul pe care dorea să îl plaseze: „Virgil Pinson să primească cartonaș galben- cota 2.15”.

„Am rămas șocat. Bruneta a intrat val-vârtej în agenție. Era luni (n.r. 23 octombrie)  undeva ora 17.40, și dorea să parieze 10.000 de lei pe cartonaș primit de Pinson. Eu stăteam la o masă și jucam la bingo, dar când am auzit asta m-am bulversat. Băiatul care era de servici (n.r. operatorul Agenției) a încercat să plaseze pariul însă imediat s-a blocat, pentru că la astfel de sume, pe astfel de pariuri, e clar că e ceva suspect. I-a spus brunetei că i s-a transmis de la Centru, că nu poate băga 10.000 de lei și i-a transmis că maxim care îi permite Agenția pe bilet e 1.000 de lei. Acum că s-a dus și la alte Agenții sau case de pariuri să plaseze acest pariu care a și ieșit, nu mai știu. După ce am văzut asta, m-am uitat și eu la meci și am rămas stupefiat de felul în care Pinson a luat galben. E incredibil ce se întâmplă. Și vorbim de SuperLigă, nu de Liga 2 sau Liga 3”, a declarat în EXCLUSIVITATE pentru „MONITORUL DE BOTOȘANI” unul dintre cei prezenți la momentul în care a fost plasar pariul pe cartonașul galben primit de Pinson.

„Monitorul de Botoșani” a aflat că „galbenul” lui Pinson a fost „asaltat” cu zeci de mii de lei și la „terminalele” Agenției Superbet! 

Ulterior, în urma informațiilor obținute de reporterii „Monitorului de Botoșani”, în același timp, cel puțin la alte două agenții ale Superbet, una aflată tot în Primăverii iar alta în zona Bazarului, alți doi pariori „inspirați”, care au avut acest pont, ar fi încercat, se pare însă fără succes (n.r. pariul fiind blocat din moment ce a devenit suspect), să plaseze pariul la „terminale”, cu sume de peste 5.000 de lei fiecare.

Vă reamintim că în minutul 42 al confruntării de la Sf. Gheorghe, meci cedat de FC Botoșani cu 5-2, Virgile Pinson a primit cartonaș galben din partea lui Sebastian Colțescu pentru că, în mod intențioant, a întârziat reluarea jocului, punându-se în fața mingii la o lovitură liberă a gazdelor.

Potrivit oficialilor FC Botoșani, de pe margine, cu puțin timp înainte de apropierea pauzei, coechiperiul său, Drole, i-ar fi strigat să nu uite de „galben”.

Pinson a recunoscut că a luat „galben” intenționat! 

Pus în fața probelor strânse de oficiali, Pinson a recunoscut că a luat intenționat galbenul, însă doar pentru a sta în Cupă, deși următorul meci este cu „U” Cluj în SuperLigă, nicidecum cu CSM Alexandria din Cupa României. Drole ar fi negat că i-ar fi spus lui Pinson să ia galben și s-ar fi dus țintă la el vorbindu-i „palmat”, „să joace cât mai bine pentru că va fi schimbat”.

Oficialii FC Botoșani nu au rămas indiferenți vis-a-vis de acest caz și au sesiszat Comisia de Integritate a Federației Române de Fotbal (FRF), care va demara o anchetă în acest caz.

„Vă pot spune că există o cercetare disciplinară privind cartonașul galben încasat de Pinson. Din moment ce chiar el ne-a spus că a luat în mod premeditat acel avertisment, atunci e normal să ne sesizăm. De ce să vrei să iei un cartonaș? Am fost avertizați că cineva a dorit să parieze 10.000 de lei la o casă de pariuri din Botoșani și că s-a acceptat o sumă mult mai mică. Eu i-am cerut președintelui nostru să sesizeze Comisia de integritate a FRF”, a declarat Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani.

Pinson și Drole, excluși din lot. La „mantinelă” stă și Zabou! 

Până la soluționarea anchetei, jucătorii Pinson și Drole sunt excluși din lotul pregătit de Dan Alexa. Este însă posibil ca pe lângă cei doi, la „mantinelă” să mai fie tras și Zabou, cunoscute fiind relațiile de prietenie pe care acesta le are atât cu Pinson cât și cu Drole.

„Cert este că s-a spart buboiul. Că asta se pare că era. Un mare buboi. Vedem ce va fi mai departe”, a afirmat unul dintre oficialii FC Botoșani.

Aflată pe ultimul loc în SuperLigă, gruparea locală va primi luni 30 noiembrie 2023, pe teren propriu, de la ora 17:30, vizita formației „U” Cluj, partida urmând a conta pentru runda a 14-a din SuperLigă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
35 %
2.4kmh
58 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...