spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăSportSzabolcs Kovacs și VAR-ul salvează Voluntariul la Botoșani

Szabolcs Kovacs și VAR-ul salvează Voluntariul la Botoșani

FC Botoșani a terminat nedecis, scor 3-3 (2-1), duelul susținut cu FC Voluntari pe „Municipal” în cadrul primei runde a returului acestui „regular”, rămânând fără victorie după 16 meciuri din această ediție de campionat.  

În ciuda unui arbitraj extrem de ostil condus de o brigadă care l-a avut la centru pe Szabolcs Kovacs din Carei, FC Botoșani a reușit să termine nedecis disputa cu ilfovenii, oaspeții ratând în minutul 90+8 un penalty acordat în urma consultării VAR.

Partida de pe „Municipal” a început cum nu se poate mai prost pentru botoșăneni, care s-au văzut conduși încă din minutul 6 după reușita semnată de Doru Andrei, acesta punctând cu un șut din 17 metri după un corner. Ilfovenii au avut șansa desprinderii pe tabela de marcaj, însă Robert Popescu (min. 16) și Aliji (min.32) au ratat din poziții ideale.

Și cum în fotbal se spune că ratările se răzbună, până la pauză, FC-ul a întors rezultatul prin reușitele lui Victor Dican (min.38), căpitanul echipei deviind cu capul centrarea lui Eduard Florescu și a lui Gabriel David, care intrat în locul lui Cărăușu a preluat pe piept pasa aceluiași Eduard Florescu și a șutat în plasa ilfovenilor (min.42), pentru 2-1, acesta fiind și scorul cu care cele două formații au intrat la cabine.

La câteva secunde de la reluarea celui de-al doilea mitan, oaspeții au egalat prin Robert Popescu, acesta reluând din prima după ce a primit balonul de la Aliji.

În minutul 59, ilfovenii au preluat din nou conducerea după ce Vadim Rață a transformat din două încercări un penalty acordat de Szabolcs Kovacs în urma consultării VAR. În primă fază, centralul a decis repetarea loviturii de la 11 metri, prima execuție fiind anulată din cauza lui Radu Boboc, care a intrat în careu înainte ca Rață să lovească mingea.

După numai două minute, ilfovenii au rămas în zece jucători, atacantul Adam Nemec (min. 61) fiind eliminat pentru cumulul de „galbene”.

Egalarea a venit în minute 71, Eduard Florescu puntând cu un șut la colțul lung din 9 metri, în urma unei acțiuni personale de toată frumusețea, după ce s-a descotorisit spectaculos și de doi adversari.

Finalul de meci a fost unul pe contre, FC Botoșani terminând la rundul ei dusputa în 10, după ce Junior Pius a văzut al doilea galben și implicit roșu în minutul 76. Ilfovenii au avut șansa de a pelca cu toate punctele puse în oc în cel de-al optulea minut de prelungiri, însă Răzvan Ducan a apărat penalty-ul executat de Vadim Rață, lovitura de la 11 metri fiind acordată de Szabolcs Kovacs extrem de ușor, la fel ca și primul penalty și tot după consultarea VAR, partida terminându-se 3-3.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
35 %
2.4kmh
58 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...