duminică, mai 12, 2024
AcasăSportFC Botoșani și-a prezentat noul staff tehnic și achizițiile făcute până în...

FC Botoșani și-a prezentat noul staff tehnic și achizițiile făcute până în prezent în această iarnă (VIDEO + FOTO)

FC Botoșani și-a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la „Hotel Rapsodia” (n.r. Sala George Enescu), achizițiile făcute în iarnă până în prezent dar și noul staff tehnic, care va fi condus de principalul Bogdan Andone.

Acesta va fi ajutat de Marius Șuller, antrenor secund și Massimo Saltieri, preparator fizic. Cei din „vechea gardă”, Alin Bordeanu va fi antrenor cu portarii, Andrei Patache va ocupa postul de video-analist, în timp ce Vasile Gheorghe, va fi al doilea preparator fizic al echipei.

Bogdan Andone: „Ar fi păcat ca această echipă să părăsească Liga 1!”

„E o mare provocare pentru mine, pentru staff-ul meu, pentru jucători, pentru club, pentru oraș. Ar fi păcat ca această echipă să părăsească Liga 1 pentru că e o echipă care are liniște financiară, condiții de pregătire, a avut un cuvânt greu de spus în play-off-ul Ligii 1. Am mare încredere în jucătorii care au rămas. Au fost multe plecări și probabil vor mai fi. Am mare încredere în jucătorii care au venit. Un aspect foarte important ca suporterii să fie alături de echipă, la fiecare joc disputant la Botoșani. Chiar dacă echipa este condusă, în două minute se pot marca două goluri și se poate câștiga. Trebuie să avem încredere în echipă, în jucători, să-i susținem și să le oferim tot ce au nevoie ca să dea cel mai bun randament. Doar așa putem să ne îndeplinim obiectivul și am mare încredere că acest lucru va fi realizat”, a declarat Bogdan Andone, la prezentarea oficială.

Până în acest moment, FC Botoșani a reușit șase transferuri. Este vorba despre argentinianul Juan Cruz Kaprof, mijlocașul Aldair Ferreira, mijlocașul Zoran Mitrov, atacantul Lorand Fulop, mijlocașul Ioan Filip și fundașul central George Miron, ultimii trei venind de la „U” Cluj.

George Miron: „Am venit la Botoșani pentru că mi-a oferit foarte mult acest club”

George Miron reprezintă unul dintre cele mai importante transferuri, fundașul central revenind la FC Botoșani după perioada petrecută între 2015-2020.

Miron, care va fi noul căpitan al FC Botoșani, a recunoscut că a venit la gruparea locală într-un moment greu, dar este încrezător în șansele  salvării de la retrogradare.

„Mă întorc într-un moment dificil pentru echipă, este o provocare mai mult pentru mine. Am venit la Botoșani pentru că mi-a oferit foarte mult acest club și m-a ajutat foarte mult în cariera mea. Sper ca în cel mai scurt timp să formăm ușor, ușor o familie. Nu mă refer numai la jucători, este vorba și despre staff și despre cel de la magazie, cel care vine la stadion. Cât mai repede posibil să închegăm acest lot să eliminăm ce a fost rău anul trecut” a declarat George Miron.

Lorand Fulop: „Sunt pregătit să ajut să rămânem în SuperLigă”

La fel ca și George Miron și Lorand Fulop revine la FC Botoșani după o perioadă de timp. Atacantul în vârstă de 26 de ani, care a debutat cu FC Botoșani pe prima scenă a fotbalului românesc a fost ultima oară în lotul celor de la „U” Cluj, dar o accidentare gravă l-a ținut departe de teren mai mult timp. „Am revenit într-un moment destul de greu atât pentru mine cât și pentru echipă. Eu revin după o accidentare destul de gravă și nu mi-a fost ușor dar am trecut peste și acum 100% pot să mă antrenez și sunt pregătit să ajut această echipă să rămână în Liga 1 și la anul” a afirmat Lorand Fulop.

Jucători transferați în iarna 2024 de FC Botoșani

Juan Cruz Kaprof- 28 ani (12 martie 1995)
-atacant – nr. 10
-ultimul club: Sarmiento Junin – Liga 1 Argentina
-se află la a treia experiență în Europa după cele din Franța (Metz 2015-2016) și Italia (Lecco 2020-2021)

Aldaír Ferreira – 25 ani (26 martie 1998)
-mijlocaș – nr. 83
-ultimul club: Dziugas – Liga 1 Lituania
-În Europa a mai jucat în campionatele din Portugalia, Grecia, Bulgaria și Lituania

Zoran Mitrov – 21 ani (29 ianuarie 2002)
-mijlocaș – nr. 93         
-ultimul club: Petrolul Ploiești
-În România a evoluat pentru UTA, Ripensia, FC Brașov, Petrolul
-În străinătate a jucat la Sassullo (Italia)

Lorand Fulop – 26 ani (24 iulie 1997)
-atacant: 80
-ultimul club: „U” Cluj
-În România a evoluat pentru FC Botoșani, Sepsi OSK, FC Voluntari,
-În străinătate a jucat la Puskas Academy (Ungaria)

Ioan Filip – 34 ani (20 mai 1989)
-mijlocaș – nr. 16
-ultimul club: „U” Cluj
-În România a evoluat pentru FC Bihor, Oțelul, Petrolul, Viitorul, Dinamo, Gaz Metan și „U” Cluj
-În străinătate a jucat la Debrecen (Ungaria)

George Andrei Miron – 29 ani (28 mai 1994)
-fundaș – nr. 4
-ultimul club: „U” Cluj
– În România a evoluat pentru Oțelul, FC Botoșani (2015-2020), FCSB și „U” Cluj
-În străinătate a jucat la Hapoel Haifa (Israel)

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
8 ° C
11.6 °
7.2 °
65 %
1.8kmh
100 %
Dum
15 °
lun
14 °
mar
15 °
mie
16 °
joi
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru încurajarea sportului se semnalizează clar că există și surse alternative de apă.

EDITORIAL

Nu am idee dacă și câți dintre dumneavoastră ați sesizat începutul schimbării de paradigmă din politica românească. Pentru că cel puțin aici la noi...

EPIGRAMA ZILEI

Elena ce mișca partide În cazul lui, și-a schimbat genul Că altfel, nu-l putea ucide; Deci asasin a fost ... elenul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...