vineri, mai 17, 2024
AcasăAdvertorialCinci construcții impresionante vizitate de milioane de oameni în fiecare an

Cinci construcții impresionante vizitate de milioane de oameni în fiecare an

Construcții cu o istorie bogată sau arhitectură deosebită sunt pe lista cu dorințe a milioane de oameni. Aceștia vor să le viziteze măcar o dată în viață, având în vedere grandoarea pe care o au. Unele sunt mai ușor de vizitat din România, cum ar fi Turnul Eiffel, în timp ce accesul la altele este ceva mai dificil, fiind situate pe alte continente.

Un exemplu este Marina Bay Sands, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din lume. Tot în Asia se află și Marele Zid Chinezesc, care este încă un obiectiv turistic popular la mai bine de 2.000 de ani de când a început construcția. Templul Taj Mahal și Turnul Eiffel sunt alte construcții impresionante, despre care te invităm să descoperi mai multe lucruri interesante în acest articol.

Marina Bay Sands, probabil cel mai cunoscut resort din lume

Marina Bay Sands a adus o adevărată revoluție din punct de vedere arhitectural în momentul în care a fost inaugurat, în 2011. Complexul include trei turnuri ce sunt legate între ele de un pavilion care are o lungime de 340 de metri. Hotelul are o capacitate de 2.561 de camere, dar aici se mai află un cazinou, un centru de expoziții, cinema, restaurante de lux și un mall. Tot aici poate fi vizitată și cea mai cunoscută piscină infinity din lume.

Marele Zid Chinezesc, cu o vechime de peste 2.000 de ani

Este principala atracție turistică pe care China o are. Construcția primei părți a început în jurul secolului al V-lea înainte de Hristos. Lungimea maximă a fost atinsă în timpul dinastiei Hans, între 206 înainte de Hristos și 220 după Hristos. Lungimea sa a ajuns până la 21.196 de kilometri, însă în multe zone se află într-o stare de degradare. A intrat în 1952 sub protecție guvernamentală și este un moment istoric. O mică parte din zid a fost reabilitată și este vizitată de milioane de oameni anual.

La acest lucru se adaugă și o prezență consistentă în filme și jocuri. Un exemplu concret este filmul The Great Wall, în care rolul principal este interpretat de Matt Damon. Au fost create și numeroase simulatoare pentru construcția acestui zid, cum ar fi Building Great Wall Simulator și The Great Wall. Uimitorul obiectiv turistic este prezent și în jocul de cazino Around the World. Alături de Taj Mahal, Piramidele din Egipt și Colosseum-ul din Roma, Marele Zid Chinezesc face parte din colecția de simboluri ale videoslotului Around the World ce poate fi jucat pe platforma de pacanele NetBet.

Taj Mahal, un mausoleu dedicat iubirii

Dacă ajungi în India, există șanse bune să îți dorești neapărat să mergi la Taj Mahal. Monumentul reprezintă un templu al iubirii construit de împăratul Shah Jahan între 1630 și 1653 ca un mausoleu pentru soția sa. A fost inclus în 1983 în patrimoniul mondial UNESCO și e vizitat anual de milioane de oameni. La construcția sa au lucrat peste 20 de mii de oameni, în timp ce 1000 de elefanți au fost folosiți pentru a aduce materialele de construcție din toată Asia.

Turnul Eiffel, simbolul orașului Paris

Cu o înălțime de 330 de metri, Turnul Eiffel este simbolul orașului Paris. Construcția a fost realizată între 1887 și 1889 pentru Expoziția Mondială găzduită de capitala Franței. Peste 7 milioane de oameni îl vizitează anual, atrași de priveliștea superbă ce o oferă. Turiștii pot ajunge la o altitudine maximă de 276 de metri. Prețul de acces în 2023 este de la 11.30 euro pentru un adult (se poate urca până la al doilea etaj, la 116 metri). Cei care doresc să folosească liftul și să ajungă la altitudinea maximă trebuie să plătească 28.30 euro.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
5.3 ° C
8.8 °
4.4 °
84 %
1.4kmh
7 %
vin
18 °
sâm
21 °
Dum
23 °
lun
25 °
mar
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...