spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăAdvertorialCe simbolizează fiecare inimă lista de emoticoane, în funcție de culoare

Ce simbolizează fiecare inimă lista de emoticoane, în funcție de culoare

În conversațiile online este obișnuit să folosim diverse emoticoane, numărul acestora crescând puternic de-a lungul anilor, tocmai pentru a ilustra mai bine fel de fel de obiecte, persoane, animale, plante, acțiuni și stări emoționale. Dacă unele emoticoane sunt simplu de înțeles, altele se bazează pe o simbolistică mai complexă.

Este și cazul inimilor colorate. Emoticonul în formă de inimă poate avea diverse culori – roșu, portocaliu, verde, mov, negru, galben, violet, alb sau albastru. Fiecare dintre aceste variante transmite ceva diferit și este potrivit să fie trimis în contexte distincte.

Emoticonul a început ca reprezentare grafică stilizată a unei fețe umane, inițial ca zâmbet – cea mai populară variantă, utilizată și astăzi în mod frecvent în conversațiile electronice sub formă de text. S-au adăugat diverse alte pictograme, reprezentări grafice foarte variate. Cele mai recente date indicat existența a 3664 de emoticoane recunoscute în mod standard. Aceste reprezentări grafice fac discuțiile prin mesaje text mai colorate, mai ușor de urmărit, mai apropiate de o discuție față în față.

Dacă vrei să folosești corect emoticoanele în formă de inimă, iată ceea ce ar trebui să știi că transmit acestea, în funcție de culori:

Inimă roșie – Pasiune

Cel mai popular emoticon din categorie este inima roșie. În mod previzibil, aceasta simbolizează dragostea pasională. În mod normal, ar trebui trimis exclusiv jumătății de cuplu, persoanei care dorești să-i transmiți astfel de sentimente. Afecțiune, apreciere puternică, iubire arzătoare – pe scurt, inimă roșie! În mod convențional, culoarea roșie este asociată de fapt cu pasiunea, dar… și cu pericolul!

Inimă albastră – Acțiune

Inima de culoare albastră transmite un îndemn la acțiune, dinamism, atenție. Nu întâmplător, este folosită și în mesajele comerciale, indicând de exemplu oferte promoționale foarte atractive. Blue Heart dă și titlul unuia dintre cele mai populare jocuri din colecția de pacanele EGT, în care Inima Albastră este, desigur, simbolul principal pe role.

Inimă albă – Pace

Simbol al păcii, inima albă poate fi asociată de asemenea cu mesaje de mulțumire și gânduri bune. Este potrivit a fi folosit și în conversații generale, când se transmite apreciere sinceră.

Inimă roz – Dragoste

Inima de culoare roz este utilizată în mod asemănător cu cea de culoare roșie. Totuși, transmite mai degrabă o dragoste inocentă, pură, cu elemente de romantism.

Inimă galbenă – Veselie

Iată un emoticon perfect de utilizat în mod curent în conversațiile purtate cu prietenii pe rețelele sociale. Inima de culoare galbenă este asociată cu floarea-soarelui și are doar simbolistică pozitivă. Aduce mai multă veselie în orice dialog.

Inimă neagră – Tristețe

În opoziție, regăsim inima neagră. În mod normal, ne duce cu gândul la durere și tristețe – inimă rănită. Însă, mai nou, poate fi folosit și în mesaje legate de campaniile promoționale de Black Friday, un moment special în comerț, inclusiv în România.

Inimă verde – Recunoștință / Sustenabilitate

Emoticonul verde în formă de inimă simbolizează recunoștința, dar în prezent a devenit asociat mai mult cu aspecte legate de protejarea mediului înconjurător. Sustenabilitatea este o chestiune de maximă importanță în condițiile în care Uniunea Europeană a declarat în din anul 2019 situația de urgență climatică.

Inimă portocalie – Prietenie

La fel ca emoticonul galben, cel portocaliu în formă de inimă poate să fie utilizat în conversațiile amicale. Simbolistica sa vizează vitalitatea, spiritul dinamic, creativitatea.

Inimă violet – Mulțumire

Iubirea transmisă prietenilor sau familiei poate fi exprimată foarte bine prin emoticonul de inimă violet. Când transmiți un mesaj de mulțumire sau de felicitare (de exemplu de ziua de naștere sau de ziua onomastică), iată o idee de emoticon potrivit.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
18.8 °
43 %
3.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...