Numărul de identificare a caselor de marcat se poate oferi şi online

0

Operatorii economici îşi pot solicita şi pot primi, chiar, doar online numărul unic de identificare a caselor de marcat. ANAF a creat acestora posibilitatea de a depune, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, documentele aferente procesului de solicitare şi atribuire.

Astfel, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale pot depune „Cererea de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţ sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, mai exact Formularul C 801 şi pot primi „Certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale”.

Formularul C 801 este disponibil pe site-ul www.anaf.ro la rubrica Servicii Online – Declaratii Electronice, iar informaţii despre completarea şi transmiterea cererii, respectiv documentele care trebuie ataşate, se regăsesc în Ghidul publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în cadrul secţiunii Servicii Online/Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)”. Cei interesaţi pot obţine informaţii şi telefonic, apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor, Call-center la nr. de telefon (+4).031.403.91.60.

Reprezentanţii ANAF sfătuiesc contribuabilii să depună formularul C 801 din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile. Totodată aceştia avertizează că pentru nedotarea cu aparatele de marcat se vor aplica sancţiuni contribuabililor mari şi mijlocii, începând cu data de 1 septembrie, iar contribuabililor mici, începând cu 1 noiembrie a.c.

+0 -0
se încarcă...