FMI nu vede cu ochi buni economia României

0

Fondul Monetar Internaţional ia în considerare modificarea prognozei de creştere economică pentru România din acesta an de la 5,1% la 4%-4,5%, a declarat, ieri, Alejandro Hajdenberg, reprezentantul permanent al FMI în România, la conferinţa „2018 Investor Days 2018”, organizată de Fondul Proprietatea.

„Pentru acest an noi avem o proiecţie de 5,1%, oficial, creşterea a PIB-ului, dar aceasta va fi revizuită în octombrie şi pe baza celor mai recenţi indicatori, decelerarea semnificativă a activităţii economice în prima jumătate a anului, va fi probabil în jurul a 4%-4,5%”, a spus Alejandro Hajdenberg.

Acesta a subliniat că proiecţia pe termen lung de creştere economică, de 3%-3,5%, va fi păstrată.

De asemenea, oficialul FMI a afirmat că pentru acest an fondul are proiectat un deficit fiscal de 3,6% din PIB, cifrele sunt încă analizate, dar pentru moment „rămân îngrijoraţi că ţinta de 3% ar putea fi ratată”.

În raportul „World Economic Outlook”, publicat în aprilie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în creştere, de la 4,4% la 5,1%, estimările privind evoluţia economiei româneşti în acest an.

Pe de altă parte însă, în 2019, FMI se aştepta la o încetinire semnificativă, la 3,5%, a creşterii PIB-ului României.

+0 -0
se încarcă...