luni, mai 29, 2023
AcasăEconomicFiscul a demarat executarea Elenei Udrea

Fiscul a demarat executarea Elenei Udrea

Fiscul a demarat procedurile de recuperare a prejudiciului de aproape trei milioane de euro la a cărui restituire a fost condamnată Elena Udrea în dosarul „Gala Bute”, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). În iunie, Înalta Curte a condamnat-o definitiv pe Elena Udrea la şase ani de închisoare cu executare, la plata prejudiciului şi restituirea mitelor primite, în total aproape trei milioane de euro: peste 8,1 milioane de lei despăgubiri către Autoritatea Naţională pentru Turism, confiscarea „în folosul statului” a celebrei genţi maro cu mită cash în valoare de 900.000 de euro şi a mitelor de „695.367 lei şi 296.076 lei”.

Potrivit surselor G4Media.ro, ANAF a trimis notificări şi somaţii la domiciliul din cartea de identitate a Elenei Udrea, însă toate actele procedurale s-au întors întrucât fostul ministru nu a autorizat pe nimeni să îi primească corespondenţa. Contactat de către ANAF, unul dintre avocaţii Elenei Udrea a promis că „sună el mai târziu”, iar altul a declarat că a avut contract cu fostul ministru doar pentru reprezentare în faţa instanţei, nu şi a Fiscului. Prin urmare, fiind de notorietate că este fugită în Costa Rica, inspectorii au solicitat „instituirea unui curator de către instanţă” pentru reprezentarea Elenei Udrea în faţa organelor fiscale, însă procedura este greoaie.

Acum, după ce Elena Udrea a fost prinsă şi arestată la San Jose, inspectorii fiscali speră ca ea să fie extrădată, astfel încât să li se uşureze munca.

ANAF a declanşat şi procedura de evaluare a proprietăţilor Elenei Udrea aflate sub sechestru în acest dosar. E vorba în primul rând de terenurile din Călăraşi, „de la Nana”. Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse de Elena Udrea la Parlament în ianuarie 2017, ea deţine aproape 14 hectare în comuna Sohatu, alte peste 14 ha în Săruleşti, aproape două hectare la Nana şi alte 11 hectare în comuna Gurbăneşti din judeţul Călăraşi.

Ea are sechestru şi pe un sfert din clădirea hotelului Eurohotels de pe strada Polizu din Bucureşti. „Terenurile agricole, extravilane, din Călăraşi nu valorează foarte mult, iar să vinzi un sfert din clădirea unui hotel e dificil. E de neînţeles de ce procurorul DNA nu a pus sechestru pe conturi sau acţiunile la firme”, au explicat surse din cadrul ANAF.

La începutul lui iunie, cu doar cinci zile înainte de ultimul termen de judecată din dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea şi-a vândut pachetul de 25% din acţiunile companiei Tim Rail Cargo SRL din Timiş (o firmă cu cifră de afaceri de 55 milioane de euro în 2017) pentru aproape 700 de mii de euro.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului şi ultimei sale declaraţii de avere, Elena Udrea mai deţine acum acţiunile la Băile Boghiş şi Agro Green Nana, terenurile agricole din Călăraşi, un sfert din hotelul de la Polizu-Gara de Nord, un teren de peste 4.000 de metri pătraţi şi un altul de 5.000 de metri pătraţi în Bucureşti, jumătate dintr-un teren de aproape 600 de metri pătraţi  tot în Capitală, bijuterii de 100.000 de euro, un Fiat 500 din 2012 şi un Mercedes din 2005.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
12.3 ° C
16.6 °
11.7 °
78 %
2kmh
13 %
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °
vin
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Coboară pe scara de incendiu doar cei care sunt în formă.

EDITORIAL

Situația actuală din învățământ generează o mie și una de dispute. Cei din sistem susțin, bătându-se cu pumnul în piept, că au dreptate, că...

EPIGRAMA ZILEI

Hai să dăm mână cu mână Cei cu cinstea într-o ... rână, Să-nvârtim hora hoției Pe cuprinsul României... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...