Corina Creţu atacă din nou guvernul

0

Corina Creţu critică din nou Guvernul de la Bucureşti. Comisarul european spune că preocuparea principală a autorităţilor române trebuie să fie atragerea banilor europeni şi nu încheierea de parteneriate public-privat. Şi asta pentru ca prin aceste parteneriate se cheltuie bani de la buget.

„Mi-am făcut datoria de a avertiza statele membre, nu e numai România avertizată. Suntem undeva pe la media UE (n.r. – ca grad de absorbţie a fondurilor europene). Ideea e că nu avem prea mult timp. Avem multe întârzieri şi datorită adoptării târzii a legislaţiei. Eu nu am pus nicio clipă toate întârzierile pe seama guvernelor. Dar, pe de altă parte, sigur că uneori sunt exasperată, dar nu numai în România, de ritmul lent, mai ales în domeniul infrastructurii de transport”, a spus Corina Creţu.

Întrebată despre parteneriatele public-privat încheiate de guvern, Corina Creţu a răspuns: „Orice ţară trebuie să atragă investitori străini pentru a participa la dezvoltarea economică. Dar cred că principala preocupare ar fi aceea de a cheltui, în primul rând, banii care sunt gratuiţi, banii oferiţi de Uniunea Europeană prin proiecte”. „Eu aş merge pe o accelerare a cheltuirii banilor europeni şi să vorbim despre aceste parteneriate public-privat, pentru care statul va plăti, cetăţenii vor plăti, după ce ne vom cheltui alocaţia pe care o avem. Avem miliarde de euro care aşteaptă la Bruxelles”, a adăugat comisarul european.

Corina Creţu a avut o reacţie şi la întrebarea unei jurnaliste, conform căreia premierul Viorica Dăncilă a spus că îi va cere explicaţii pe această temă. „Eu sunt comisar european. Există tratate la care România s-a angajat… aceea de a nu face presiuni la adresa comisarilor pe care România i-a numit. Și nici nu s-a întâmplat acest lucru”, a mai spus comisarul european.

Deja ai votat!
se încarcă...