Bursa de la Bucureşti îşi continuă prăbuşirea

0

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat ziua de ieri cu o nouă scădere semnificativă, – 5,06%. Nuclearelectrica, – 17,39%, Banca Transilvania, – 5,26%, şi OMV Petrom, – 6,35%, au avut printre cele mai mari scăderi. Pierderi importante au înregistrat şi titlurile BRD, – 4,21%, Romgaz, – 5,56%, Fondul Proprietatea, – 5,62%, şi Electrica, – 3,89%, au avut printre cele mai mari scăderi.

Joi, BVB a terminat ziua pe minus, cu o scădere de 1,91% a indicelui principal BET. Romgaz, – 6,91%, şi Fondul Proprietatea, – 4,09%, au avut printre cele mai importante scăderi.

Vineri, BVB a continuat să scadă, ajungând la – 3,14% după patru ore de tranzacţionare.

Miercuri, BVB a închis ziua de tranzacţionare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%, pierzând aproape tot câştigul din acest an. Banca Transilvania, – 19,9%, BRD, – 16,6%, şi OMV Petrom, – 12,97%, au avut printre cele mai mari scăderi.

Pe de altă parte ieri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că a început o analiză a tranzacţiilor derulate miercuri pe piaţa reglementată administrată de BVB, când bursa a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi din ultimii ani, pentru a verifica dacă au existat abuzuri. „În situaţia în care, în urma analizelor efectuate, sunt constatate nerespectări ale prevederilor legale incidente, Autoritatea adoptă măsuri care pot fi făcute publice, în funcţie de caracterul acestora. Ori de câte ori rezultatul analizelor efectuate s-a concretizat în măsuri de autoritate, care potrivit caracterului acestora se înscriau în categoria informaţiilor publice, acestea au fost aduse la cunoştinţa publicului”, se arată în comunicatul ASF.

Deja ai votat!
se încarcă...