Zeci de milioane de euro pentru micii fermieri

0

Fermierii mici au la dispoziţie varianta finală a ghidului pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile de 15.000 de euro prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, sesiunea de depunere a proiectelor urmând să fie lansată în cursul acestei luni, a anunţat Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Versiunea finală a ghidului solicitantului este deja disponibilă pe site-ul AFIR în vederea pregătirii documentaţiei de solicitare a fondurilor europene acordate pentru finanţarea fermelor mici… Avem la dispoziţie o alocare de aproximativ 46 de milioane de euro pentru această sesiune”, a menţionat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Micii fermieri pot primi finanţare nerambursabilă în procent de 100% în valoare de 15.000 euro. Această sumă de bani se acordă în două tranşe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului în momentul în care finalizează obiectivele propuse printr-un plan de afaceri. Cheltuielile propuse prin Planul de afaceri, inclusiv capitalul de lucru, achiziţia de teren sau material biologic, efectuare de studii, precum cel pentru sectorul pomicol, sau cel privind potenţialul agricol, precum şi activităţile relevante pentru implementarea corectă a Planului de afaceri aprobat, pot fi eligibile atât timp cât susţin obiectivele propuse pentru dezvoltarea fermei.

Până în acest moment, AFIR a finanţat efectiv 26.859 de ferme mici, în valoare de peste 203 milioane euro.

Pentru a fi eligibil pentru finanţare, solicitanţii trebuie să aibă minim 18 ani şi să fie înscrişi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) sau Registrul agricol cu cel putin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului.

+0 -0
se încarcă...