Demitere fulgerătoare pentru Liliana Mincă

0

Premierul Ludovic Orban că o va demite din funcţie şi pe Liliana Mincă, numită în 4 noiembrie secretar general adjunct în Ministerul Finanţelor. „Liliana Mincă va pleca mâine (n.r. – astăzi) probabil de la Ministerul Finanțelor din funcția de secretar general adjunct”, a spus Orban. Anterior, acesta afirmase „starea finanțelor este foarte proastă”. „De altfel, se vede din cifrele oficiale publicate, respectiv din contul de execuție la nouă luni. Se vede clar că nu a fost îndeplinit planul la încasări existent în materie de colectare a veniturilor, un minus de aproape 11 miliarde lei. De asemenea, se înregistrează în materie de colectarea contribuțiilor un minus de peste un miliard”, a afirmat Orban.

Fostul premier, Viorica Dăncilă, a decis, în ziua investirii Cabinetului Orban numirea Lilianei Mincă în funcția publică de din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Potrivit deciziei, exercitarea funcției are un caracter temporar.

Supraviețuitoare la șefia ALDE Botoșani după scorul rușinos înregistrat la europarlamentare, de 4,6%, deși anunța cu mare tam-tam înainte că va obține un rezultat „cu două cifre”, chiar de 15%, Liliana Mincă nu a reușit însă să reziste răzbunării lui Călin Popescu-Tăriceanu, care a rupt alianța cu PSD și le-a cerut tuturor membrilor ALDE să părăsească guvernarea. Liliana Mincă, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), s-a numărat printre cei cinci secretari şi subsecretari de stat care au refuzat să-și părăsească funcțiile și care au fost excluși din ALDE.

Traseista perfectă

Liliana Mincă este imaginea perfectă a traseismului politic. A fost membru PC până în 2011, când s-a înscris în PPDD, partid din partea căruia a candidat la alegerile parlamentare din 2012 şi a câştigat un mandat de deputat, la Botoşani. Din noiembrie 2014 până în august 2015 ea a fost membru Partidul Național Democrat, urmând ca din august 2015 să se înscrie în UNPR. A plecat din UNPR în martie 2016, când s-a afiliat PSD. După doar şapte luni, aceasta a plecat şi de la social-democraţi şi s-a înscris în ALDE.

Campioană la schimbat partide, Liliana Mincă se remarcă şi printr-un apetit uriaş la colecţionat diplome și asta abia după ce a împlinit 30 de ani, când a obţinut prima diplomă de licenţă, în „management financiar-contabil”.

Deja ai votat!
se încarcă...