Deficit limitat pe spinarea și buzunarele fermierilor (video)

0

Fermierii sunt și ei pe lista celor care au fost sacrificați de Cabinetul Dăncilă pentru a menține artificial deficitul bugetar sub 3%.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat, la Botoşani, că ajutorul de stat pentru motorină nu a fost plătit decât pentru primul trimestru al acestui an. Astfel, neplătind subvențiile pentru celelalte trimestre, în condițiile lipsei crunte de fonduri, fostul guvern a menținut și pe spinarea fermierilor deficitul bugetar în limitele convenite cu autoritățile europene, exact pe același principiu al amânării rambursărilor de TVA. „Am constatat că ajutorul de stat pentru motorină nu a fost plătit din trimestrul I. Practic, mai avem de alocat aproape 400 de milioane de lei, necesarul de plată pentru trimestrul II şi trimestrul III. S-a plătit doar trimestrul I. Deci, 392 de milioane de lei restanță”, a afirmat Oros.

Întrebat dacă există fonduri pentru plata sumelor restante, ministrul Agriculturii a răspuns: „Ne vom îngriji să existe. Acum nu există”.

Ministrul Agriculturii a avut o întrevedere joi, în Botoşani, cu medicii veterinari din judeţ, după care s-a întâlnit cu fermierii din zonele Ştefăneşti, Darabani şi Dorohoi.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a declarat, pe 14 noiembrie, că deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Intern brut, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an, iar dacă ne se face nimic în următoarea lună şi jumătate deficitul bugetar va depăşi 4% din PIB. „Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit”, a scris Cîţu pe propria pagină de Facebook.

Deja ai votat!
se încarcă...