Ministrul Muncii vrea să spargă zidurile și la Casa de Pensii Botoșani

0

Ministrul demis al Muncii, Violeta Alexandru, continuă operațiunea de dărâmare a zidurilor din sediile caselor județene de pensii (CJP).

După ce la începutul anului a eliminat ghișeele din sediile caselor sectoriale de pensii din București, acum, ministrul vrea să multiplice operațiunea și la nivelul județelor. În acest sens a trimis o adresă fiecărei case județene prin care solicita o evaluare a costurilor impuse de o astfel de organizare. Pentru ca sumele să fie bugetate. O astfel de adresă a ajuns și pe adresa CJP Botoșani. „E bine! Nu se teme nimeni de pensionari, dar trebuie să se țină cont și de configurația clădirilor. Modificarea în acest sens a spațiului de la Casa de Pensii Botoșani presupune niște cheltuie, despre care nu știu să fie sau nu prinse în buget. La noi, oricum pensionarii ajungeau foarte ușor și discutau față în față cu colegii mei. Ajungeau chiar sus la etaj și discutau cu doamna director și domnii directori, deci nu cred că s-a pus vreodată problema, la Botoșani, ca pensionarii să nu fie tratați cu respect”, a declarat un angajat al CJP Botoșani.

În urmă cu o lună, Violeta Alexandru, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că vrea „să spargă zidurile” de la casele de pensii. „Pe mine m-a uimit că în continuare, pensionarul în baston, persoană în vârstă, trebuie să stea cu spatele încovoiat ca să poată să vadă ochii funcționarului printr-o ușiță mică, pusă la o înălțime la care spatele său este foarte încovoiat. M-a uimit ce distanță există în continuare, astăzi, între angajații statului și pensionari, în cazul de față, când ar trebui ca cei doi să stea pe picior de egalitate, de exemplu la o masă, fără niciun zid între ei, amândoi în aceeași poziție în care să poată vorbi de la egal la egal, cu hârtiile pe masă, cu tot ce au nevoie la îndemână, astfel încât lucrurile să fie clare, transparente, și nu într-o relație funcționar-pensionar pe poziții inegale. Eu cred că a venit momentul în care funcționarii să-i trateze pe oameni cu respect. Între stat și beneficiar s-a așezat în acest moment un zid, un zid de birocrație, un zid de atitudine, un zid efectiv fizic, construit pentru ca cel de pe partea cealaltă să înțeleagă că primești de la mine doar când vreau eu să-ți dau”, scria pe pagina sa de Facebook, Violeta Alexandru.

Deja ai votat!
se încarcă...