Fermieri așteptați la APIA să depună cererile pentru subvențiile europene

0

Fermierii vor putea depune cererile unice de plată pentru 2020 la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani în perioada 2 martie – 15 mai 2020. Potrivit APIA, se va depune o singură cerere, chiar dacă fermierii utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naţionale tranzitorii, ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli. Ca scheme de plăţi, fermierii pot aplica la schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri sau schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal şi zootehnic.

Ajutoarele naţionale tranzitorii se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic.

În campania de finanţare pentru 2020, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic. Acelaşi principiu se aplică şi pentru crescătorii de animale, care vor completa cererea unică de plată – declaraţie sector zootehnic, împreună cu funcţionarul APIA, în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic.

Pentru a beneficia de subvenţii, solicitanţii trebuie să prezinte documentele privind utilizarea terenului. Fermierii vor primi acasă înștiințări privind data și ora la care sunt programați pentru a depune cererea unică de plată.

Deja ai votat!
se încarcă...