Un milion de lei pentru sprijinirea angajării tinerilor în agricultură

0

Guvernul a aprobat și în acest an derularea programului pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură şi industrie alimentară.

Astfel, Ministerul Agriculturii va finanța în limita a unui milion de lei, timp de un an parte din salariile tinerilor ce vor fi angajați cu forme legale în domeniul agricol. „Prezentul act normativ vine în sprijinul angajatorilor fermieri din agricultură, prin instituirea unui instrument de susţinere financiară, care să ofere acestora posibilitatea de a angaja forţă de muncă tânără în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria alimentară”, susține Ministerul Agriculturii într-un comunicat de presă.

Angajatorul fermier care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată, respectiv 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară; 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare; 500 lei pentru persoanele fără studii.

De asemenea, pentru a beneficia de prevederile prezentei legi, angajatorii fermieri au obligaţia de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puţin de 12 luni.

Programul nu este unul nou, dar cu toate acestea nu are prea mare căutare. „Este un program foarte bun, dar depinde de ce vrea fiecare angajator. Anul trecut un fermier botoșănean și-a arătat intenția de a accesa fonduri din acest program, dar până la urmă nu s-a concretizat nimic. Noi îl popularizăm și sperăm ca în acest an să aibă mai mult succes”, a declarat Cristian Delibaș (foto), directorul Direcției Agricole Botoșani.

+4 -0
se încarcă...