Se reia circulația trenurilor spre Botoșani

0

CFR Călători repune în circulaţie, gradual, trenurile de călători în trafic intern şi internaţional a căror circulaţie a fost suspendată sau modificată pe perioada stării de urgenţă, potrivit unui comunicat al operatorului feroviar.

De duminică, 17 mai 2020, vor reintra în circulaţie mai multe trenuri InterRegio, printre care IR 1751 se repune în circulaţie în relaţia Bucureşti Nord – Paşcani – Suceava, care va avea în compunere grupa de vagoane pentru Botoşani (R 5583 Vereşti – Botoşani) și IR 1653 în relaţia Bucureşti Nord – Bacău – Suceava – Vatra Dornei Băi.

Din 18 mai, vor reintra în circulaţie trenurile IR 1654 în relaţia Vatra Dornei Băi – Suceava – Bacău – Bucureşti Nord, IR 1754 în relaţia Suceava – Paşcani – Bucureşti Nord şi va avea în compunere grupa de vagoane de la Botoşani (R 5582 Botoşani – Vereşti), IR 380 în relaţia Bucureşti Nord – Paşcani – Suceava Nord, IR 381 în relaţia Suceava Nord – Paşcani – Bucureşti Nord, R 5562 în relaţia Suceava Nord – Botoşani, R 5582 în relaţia Botoşani – Vereşti, R 5583 în relaţia Vereşti – Botoşani, R 5567 în relaţia Botoşani – Suceava Nord, R 5564 în relaţia Suceava Nord – Botoşani, R 5565 în relaţia Botoşani – Suceava.

Alte trenuri suspendate în timpul stării de urgenţă vor fi reintroduse în circulaţie de la data de 1 iunie 2020, listă care va fi anunţată public. Excepţie fac trenurile care nu au funcţie în această perioadă, cum sunt trenurile de navetă pentru elevi.

Trenurile internaţionale vor reintra în grafic, gradual, din 15 iunie 2020, în acord cu partenerii feroviari străini şi recomandările Uniunii Europene.

Este important ca pasagerii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în plus, în mod operativ capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători. Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat”, precizează CFR Călători.

Persoanele care trebuie să călătorească în următoarea perioadă cu trenul sunt obligate să respecte toate prevederile autorităţilor legate de circulaţie, de prevenire şi control a Covid-19, regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii. La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecţie este obligatorie iar mănuşile de unică folosinţă sunt recomandate. La urcarea în vagoane, pasagerii vor fi îndrumaţi să păstreze distanţa între ei, între 15 mai şi 1 iunie menţinându-se regula „un loc liber, un loc ocupat” cu excepţia grupurilor (persoane care locuiesc/lucrează împreună) care pot ocupa locuri alăturate. Personalul de tren va vizualiza doar biletul de călătorie prezentat la control, fără să-l atingă.

Deja ai votat!
se încarcă...