Străinii oferă mai puține locuri de muncă

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 73 locuri de muncă, mult mai puține ca în urmă cu un an, când slujbele disponibile erau de ordinul sutelor. Acum doar trei țări oferă posturi: Germania (64), Norvegia (6) și Spania (3)

Germania caută 21 măcelari, 21 lucrători producție/ambalare și 22 operator mașini în departamentele de producție și ambalare. Cerințele sunt cunoașterea limbii germane la un nivel bun, în special a termenilor din domeniul de activitate – industria alimentară, prelucrarea cărnii.

Norvegienii vor cinci vopsitori și tinichigii auto care știu limba engleză și un medic pentru reabilitare profesională, la fel, bun cunoscător de engleză, scris și vorbit.

Interesant este că spaniolii oferă două posturi de muncă la un parc eolian din județul Constanța. Pe lângă cunoștințele tehnice, acestora le sunt solicitate și cunoștințe de limba engleză. Tot în Spania este disponibil un post de măcelar. Pentru acesta se cere cunoștințe de limbă spaniolă și experiență în domeniu.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Botoşani interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES, Gabriela Drobotă din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, CV, adeverinţă medicală „apt pentru muncă”. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.

Deja ai votat!