spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăEditorialLupta cu abuzurile a fost câştigată

Lupta cu abuzurile a fost câştigată

Cătălin MORARU

redactor şef

 

La mitingul organizat de PSD la Bucureşti pe 9 iunie au participat peste o mie de botoşăneni. Respectivul miting a fost organizat pentru stoparea abuzurilor, mai ales în justiţie, evident. Cum am mai spus, la manifestarea organizată de pesedişti nu a fost nimeni luat cu japca. Cei care au mers au vrut să fie acolo, din varii motive, ori le place de Dragnea, ori nu le place de Iohannis, ori le e frică, pur şi simplu.

Respectivii oameni trebuie anunţaţi că au câştigat lupta cu abuzurile. Mitingul a fost un succes total. Gata, pesediştii au votat (cu scandal, dar au reuşit) noul Cod de procedură penală şi au îndepărtat de acolo orice posibilitate de a mai fi vreun abuz. Şi de a mai fi condamnat vreun pesedist, evident. Doar că e o mică problemă care îi priveşte direct şi pe mitingarii botoşăneni. Articolele din cod nu se aplică doar la politicieni, ci la toată lumea.

Dacă, de exemplu, vreunui participant la miting i-ar fi, Doamne fereşte!, violată fiica, sora, nevasta, bunica, conform noilor prevederi, când femeia depune plângere la poliţie, la audiere trebuie să asiste şi violatorul. Drăguţ, nu? La fel, dacă vreun simpatizant pesedist ia bătaie pe stradă. Când se duce să fie audiat, cel care l-a bătut trebuie să fie prezent. Dacă mai are şi doi metri, o sută de kile şi se uită strâmb de după masă la reclamant, sigur va fi distractiv să auzi reclamaţia. Practic orice interlop are dreptul să participe la audierea victimelor sale. Ca să nu mai fie abuzuri, repet. Dacă aceluiaşi participant la miting îi fură cineva din casă şi anunţă poliţia, după începerea anchetei procurorul e obligat să îl anunţe pe hoţ că e suspect. Aşa că flagrant e imposibil de organizat, nu numai la furt, la orice, de la mită în sus. Darius Vâlcov, condamnatul penal care conduce de fapt guvernul, de exemplu, poate fi liniştit. Nu îl mai prinde nimeni cu tablouri luate şpagă noaptea prin cimitire.

Dacă printr-un miracol, hoţul sau bătăuşul care l-a molestat pe participantul la miting ajunge totuşi să aibă dosar penal şi ancheta nu e gata într-un an, cazul e clasat. Apoi infractorul îl bate iar, până reclamantul pricepe că nu îi poate face nimic celui care încalcă legea, chiar dacă se filmează cum ia bătaie, că înregistrările astea nu mai sunt acceptate în instanţă.

Iar astea le păţeşti tu, dragă simpatizant PSD pentru că şi tu – indiferent dacă ai participat la miting sau nu – ai luptat contra abuzurilor.

Lista cu schimbările în lupta cu infractorii poate continua mult şi bine, de la faptul că cei suspectaţi de evaziune fiscală nu mai pot fi arestaţi (să aibă timp să ascundă banii, nu?) până la faptul că infracţiunile de corupţie au fost practic dezincriminate. Vreo trei sute de articole au fost modificate, unele cu dedicaţie pentru Dragnea şi unul cu dedicaţie pentru Tăriceanu, că amândoi sunt abuzaţi, săracii. Asta au votat şi deputaţii PSD de Botoşani care v-au dus la miting, dragi participanţi. Pentru retragerea acestor modificări scandaloase din justiţie protestează prin pieţe oamenii ăia pe care voi îi înjuraţi. Nu pentru că le dă bani Soros.

De ce este important acest mod în care pun eu problema, poate cinic sau nemilos? Deoarece nu cred că pesediştii fac orice pentru că au tupeu sau pentru că pot. Nu. Fac tot ce vor pentru că ştiu că îi au în spate pe amărâţii ăştia care habar nu au pe ce lume trăiesc, plus o armată de funcţionari cu lefuri nesimţite.

Uitaţi-vă cum fug demnitarii PSD când dau cu ochii de oameni care nu sunt de acord cu ei, cel mai vizibil exemplu e incidentul păţit de primăriţa Firea de Bucureşti la manifestarea cu Simona Halep. Pesediştii pot funcţiona doar în regim de yesmeni, sunt de acord cu şeful şi gata, viaţa e frumoasă.

Banda asta de infractori, infractori care vor să ne fure, dar să nu fie condamnaţi, se bazează pe sprijinul necondiţionat al membrilor de partid şi unei părţi de România. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece sau să copiem discursurile politicienilor din opoziţie de genul „poporul român nu va accepta aşa ceva”. Ba da, poporul român va accepta, o mare parte a acceptat deja să fie cumpărat, am mai spus asta. Şi la cât de săraci erau sau încă mai sunt, nu e nici o surpriză.

„Nu putem să ne salvăm pe rând, trebuie să ne salvăm toţi”, a spus Varujan Vosganian de la ALDE în plenul Camerei deputaţilor la votul mizeriilor de modificări. Am zis eu că ăştia spun adevărul şi când nu vor. Numai că, de data asta, modificările cu care cei care ne conduc îşi urmăresc salvarea ne afectează pe toţi. Nu spun că procurorii şi judecătorii sunt perfecţi, departe de mine asta, dar nici să sărim în extrema cealaltă nu e normal. Priviţi peste Prut, să vedeţi ce poate face o justiţie aservită. Pentru că nu a câştigat alegerile cine trebuie la primăria Chişinău, un judecător a anulat alegerile, pur şi simplu. Vă imaginaţi ce se întâmplă în procesele oamenilor simpli, dacă aşa ceva e posibil.

De aia cei care au votat PSD şi au fost destul de naivi să îşi închipuie că pesediştii vor face şi altceva în afară de a se scăpa de pârnaie, ar trebuie să se întrebe din nou ce au votat. Până nu păţesc vreo istorie din cele menţionate mai sus şi simt pe propria piele ce inspiraţi au fost când au pus ştampila pe buletinul de vot.

Spun asta pentru că ţara noastră e extrem de divizată. Iar furia oamenilor, declanşată mai ales de măgăriilor votate recent în cameră, pare să fi trecut de o anumită limită. Cei care protestează sunt mai puţini, poate, dar mult mai nervoşi. Şi au un motiv simplu şi limpede, până acum au fost chestii mai tehnice şi mai complicate. Acum s-a legiferat hoţia, pur şi simplu, iar asta e uşor de înţeles. În aceste condiţii, credeţi că vor rezista Dragnea şi ai lui impulsului de a chema poporul pesedist în ajutor? Eu zic că nu.

 

Deja ai votat!

4 COMENTARII

  1. Doar o Constitutie, care sa limiteze candidaturile la una -doua legislaturi pentru parlamentari,ii vor opri pe acei membri ai Parlamentului care nu se opresc in a abuza poporul prin a-si asigura drepturi nelegitime:”imunitate parlamentara „in fata legilor si legi „speciale”(printre care „pensii”),care sa-i asigure pe viata,chiar daca nu le pasa de noi,cei de „jos”,de la care astepta votul.

  2. Minunea asta cu drepturile jecmanitorilor mai presus decit drepturile oamenilor onorabili si curati , va tine un an , doi maxim cit sunt astia la putere si isi albesc dosarele , beneficiind bineinteles de averile adunate ilicit , ulterior sa recistige simpatia populara , a votantilor , vor aranja legile pe placul EUROPEI si a romanilor . Pina atunci insa daca nu se reactioneaza praduitorii vor fi de nezdruncinat , sfidind orice bun simt al dreptatii umane , si educatia primita de a trai corect cu grija si respect ptr. aproapele tau .

Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...