joi, mai 9, 2024
AcasăEditorialSă mai și râdem: Primăria, mon amour (2) - Dumitru MONACU, scriitor.

Să mai și râdem: Primăria, mon amour (2) – Dumitru MONACU, scriitor.

Continuăm așadar epopeea candidaturii la fotoliul de primar, cu alte importante măsuri din platforma program:

–           Iluminatul. Vor fi iluminate toate străduțele, aleile sau parcurile, cu excepția zonelor unde acționează polițiștii comunitari, pentru a nu fi deconspirați în acțiunile lor. De altfel, aceștia (polițiștii) vor avea misiuni atât de secrete încât nici ei nu le vor cunoaște decât la ieșirea din tură! În acest mod va fi evitată scurgerea de informații și eventuala avertizare a celor certați cu legea.

–           Salubritate. Colectarea gunoaielor se va efectua, în principiu, după același program și aceleași proceduri, problema majoră constând în faptul că încă nu există cadrul legislativ pentru scoaterea unor gunoaie din oraș! Poate ne dau o mână de ajutor parlamentarii cu o lege specifică în care să se cuprindă și ei!

–           Legislație locală. Voi propune Consiliului Local o hotărâre prin care indemnizația lunară de consilier să fie majorată cu o valoare egală cu suma a două  bilete la fotbal pe Municipal, a două spectacole de teatru, un concert simfonic și câteva mese festive. În cazul serbărilor sau festivalurilor să fie dotați cu sufertașe și recipiente vopsite în culorile partidelor din care fac parte. Dacă echipa de fotbal va retrograda, cumva, contravaloarea biletelor se va dubla!

–           Atitudine. Diagonala tricoloră va fi înlocuită cu o pereche de bretele – tot tricolore, evident! – economia de material textil fiind remarcabilă și în plus, fiecare cetățean se va putea trage de bretele cu edilul, ceea ce acum, evident, nu se poate!

–           Transportul în comun. Pentru rentabilizarea și desfășurarea în condiții optime a transportului, călătorilor prinși în autobuz cu bilet li se va înapoia de două ori prețul călătoriei. Pentru a fi în trendul european, pe liniile de tramvai rămase încă la locul lor, vor putea circula fără probleme bicicliștii, cu o singură condiție: să nu cumva să depășească suportul metalic al căilor de rulare. Astfel, se va putea circula simultan chiar și în tandem, un biciclist pe o linie, altul pe cealaltă.

–           Transportul auto, parcări. Pentru a decongestiona traficul, în week-end se va respecta un program de circulație revoluționar. Astfel, începând de vineri, până la amiază se va circula cu soț, după amiază fără soț iar noaptea, fiecare după … norocul său! Locurile de parcare se vor dubla! Cum? Foarte simplu: prin ridicarea mașinilor! Astfel, firma care va câștiga licitația va fi obligată să ridice orice mașină la minimum doi metri de sol în așa fel încât sub mașina ridicată să încapă o altă mașină! Este evident că numărul de locuri de parcare se va dubla! Tot referitor la fluența circulației va fi aplicat un nou concept și anume, alternanța sensului unic. Astfel, pe fiecare stradă se va circula dimineața într-un sens (de acasă la serviciu) și după amiaza în celălalt sens (de la serviciu acasă). Singura problemă rămasă încă în suspans este cea a lucrătorilor de noapte care vor fi nevoiți să se pornească la serviciu dimineața pentru a intra în tură seara iar la întoarcere să aștepte până noaptea când se schimbă sensul pe strada lor.

–           Igienizare. Pentru a scăpa de coloniile (deranjante!) de ciori din Parcul Mihai Eminescu și centrul vechi, cu sprijinul AJVPS se va institui concursul ”Cioara vopsită” care va consta în … vopsirea câtorva ciori urmată de … reintegrarea lor în stoluri. Vânătorii care vor reuși să nimerească croncănitoarele vopsite vor primi premii constând în puști și … puștoaice, după vârstă.

Așadar, stimați botoșăneni, viitorul sună bine. Pentru mine, evident, dacă mă votați! Al dumneavoastră, Gelu Șmenumorut, patriot local, candidat independent.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.3 ° C
17.8 °
15.5 °
49 %
2.6kmh
100 %
joi
17 °
vin
20 °
sâm
19 °
Dum
16 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când președinta CJ le dă drumul acasă celor care îi scriu pe Facebook, se cunoaște din prima propoziție.

EDITORIAL

Din lipsă de ceva mai bun, zilele acestea am ajuns pe la Buzz House. Filmul, nu altceva... Și pot spune că m-am îngrozit de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Dacă Domnul ar decide Spre Pământ să îți iei zborul Ai vedea cum, prin partide, Tagma fură iar poporul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...