vineri, martie 29, 2024
AcasăInternaționalTrump a ameninţat-o pe Clinton cu închisoarea

Trump a ameninţat-o pe Clinton cu închisoarea

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump, şi-a atras o mulţime de critici după ce a ameninţat-o duminică cu închisoarea pe rivala sa democrată, Hillary Clinton, dacă el va fi ales preşedinte, relatează AFP.

În cursul celei de-a doua dezbateri prezidenţiale – deosebit de acerbă după ce candidatul republican a invitat în sală, în cadrul unei întâlniri cu presa, femei care l-au acuzat pe fostul preşedinte american Bill Clinton de agresiuni sexuale -, tensiunea a crescut când el a spus „pentru că veţi fi în închisoare”, ripostând unei replici a lui Hillary Clinton.

„Duelul”, care a ţinut sala cu sufletul la gură, a avut loc în cursul segmentului din dezbatere referitor la scandalul email-urilor private ale lui Hillary Clinton în vremea când era secretar de stat al SUA. Scandalul, exploatat luni de zile de către republicani, planează asupra campaniei dnei Clinton şi, duminică, Trump a răsucit cuţitul în rană.

Miliardarul a promis că, dacă va fi ales preşedinte, va numi un procuror special pentru a efectua o anchetă în cazul rivalei sale democrate. „Dacă voi câştiga, îi voi da ordin ministrului meu de justiţie să numească un procuror special pentru a face lumină în legătură cu situaţia dumneavoastră, deoarece n-au existat niciodată atâtea minciuni, atâtea lucruri ascunse”, a afirmat Trump.

Hillary Clinton a reacţionat: „Este într-adevăr bine ca cineva cu temperamentul lui Donald Trump să nu fie responsabil cu legile în ţara noastră”. Şi, în acel moment, Donald Trump a vorbit de închisoare, în legătură cu un caz despre care poliţia federală nu a considerat oportun să fie urmărit în justiţie.

Ameninţarea cu închisoarea la adresa unui opozant politic în caz de victorie electorală i-a atras lui Trump critici, atât din tabăra democrată, cât şi din partea unor republicani. „Candidaţii învingători nu ameninţă că-i vor băga pe opozanţi la închisoare. Un preşedinte nu ameninţă o persoană particulară cu urmărirea în justiţie. Trump a greşit în acest punct”, i-a reproşat fostul purtător de cuvânt ale preşedintelui George W. Bush (republican) pe Twitter.

David Frum, unul dintre „condeiele” preşedintelui Bush, şi-a exprimat şi el nemulţumirea. „Cine ar accepta să fie ministrul de justiţie al unui preşedinte care crede că poate influenţa urmăririle în justiţie împotriva adversarilor săi politici?”, se întreabă el.

Din tabăra democrată, Eric Holder, fost ministru de Justiţie în timpul lui Barack Obama, l-a calificat pe Trump „periculos/inapt”.

Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel pentru Economie şi editorialist la New York Times, şi-a exprimat şi el indignarea: „Să fim clari, un candidat la preşedinţie tocmai a promis că-şi bagă rivalul la închisoare. Restul este de plan secund”.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...