Disponibilizări la Urban Serv

0

Societatea Urban Serv va recurge la disponibilizări de personal. Deşi de la 1 septembrie unitatea din subordinea Consiliului Local Botoşani şi-a extins activitatea, colectând deşeurile pe zona IV a judeţului, extinderea ariei de acţiune nu a însemnat şi îmbunătăţirea situaţiei financiare.

Pe fondul acestor probleme financiare, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, sindicatul din societate a fost cooptat în realizarea unei noi organigrame şi unui nou stat de funcţii. Cristian Sadovei, liderul sindicatului din societate, a precizat că primele analize arată că aproximativ zece persoane de la TESA vor trebui să părăsească unitatea. Vizaţi sunt în primul rând cei care cumulează pensia cu salariul sau cei care îndeplinesc condiţiile pentru a se pensiona anticipat. Disponibilizările nu vor viza personalul de execuţie.

Despre redimensionarea personalului TESA de la Urban Serv se vorbeşte de câţiva ani, însă totul a rămas la faza de intenţie. Explicaţia este că la Urban Serv, ca de altfel şi la celelalte societăţi cu capital de stat, au ajuns multe persoane susţinute politic, rude ale consilierilor municipali sau ale altor politicieni botoşăneni. Cristian Sadovei a explicat că angajările politice s-au făcut până acum doi ani. „Când s-au făcut angajările politice, noi, ca sindicat, nu am fost consultaţi. Acum, când e vorba de dat oameni afară, suntem consultaţi. Am solicitat de mult timp să se facă un audit intern pe partea de personal. Să fie întrebat fiecare angajat cu ce se ocupă, care-i sunt atribuţiile, dar nu se doreşte”, a spus Cristian Sadovei.

Potrivit acestuia, la societăţile de stat este un sistem de tip caracatiţă.

Miercuri, liderul de sindicat a anunţat că angajaţii Urban Serv vor intra în grevă, fiind nemulţumiţi din cauza salariilor.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...