Locativa pregăteşte primele vânzări de locuinţe

0

189 de botoşăneni care locuiesc în apartamente ANL au depus cereri la societatea Locativa pentru a cumpăra respectivele locuinţe. Numărul celor care doresc să renunţe la statutul de chiriaş în favoarea celui de proprietar a variat în ultimele luni, unii au renunţat la această idee anunţând că preferă să achite în continuare chiria, sau că şi-au ridicat o casă.

Florinel Gornea, directorul societăţii Locativa, a explicat că, cel mai probabil, primele apartamente vor fi vândute în perioada iulie-august.

„O să fie câteva apartamente pe care le vom vinde, deoarece unii chiriaşi care au chirii mari spun că mai bine plătesc o rată şi ştiu că e locuinţa lor”, a afirmat oficialul.

Preţul naţional de vânzare a locuinţelor ANL a fost stabilit în vara anului trecut la 1.600,2 lei pe metru pătrat inclusiv TVA, în scădere faţă de valoarea anterioară care a fost de 1.757,88 de lei pe metru pătrat cu TVA.

Municipalitatea botoşăneană are 631 de chiriaşi ANL. Din calculele făcute anul trecut de reprezentanţii Locativa, preţul la locuinţele ANL pleacă de la 22.000 de euro şi se ajunge la aproximativ 50.000 de euro în cazul apartamentelor cu patru camere. Chiriaşii pot achita preţul apartamentelor contractând un credit sau plătind rate la societatea Locativa, într-o perioadă de zece ani. Fondurile încasate din vânzarea locuinţelor sunt virate la ANL, în vederea construirii de noi locuinţe.

Deja ai votat!
se încarcă...