eleven + 16 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Momente emoţionante la Filarmonica Botoşani la cel de al doilea spectacol al Concertului de Anul Nou. Cu doar câteva minute înainte de debutul spectacolului, prin foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor s-a răspândit cu repeziciune zvonul că Mircea Constantin Dan, fostul director şi trompetist al Filarmonicii Botoşani, a încetat de viaţă, în urma unui atac de cord.

La pauza spectacolului zvonul a fost confirmat de dirijorul Tiberiu Oprea. „Acum o oră s-a stins din viaţă colegul nostru, Mircea Constantin Dan, trompetist, fost director al acestei instituţii, motiv pentru care am dori să ţinem un moment de reculegere”, a spus de la microfon dirijorul Tiberiu Oprea, în locul mesajului de Anul Nou. Mesajul a căzut ca un trăsnet pe instrumentiştii Filarmonicii şi spectatorii prezenţi în sală.

După momentul de reculegere, Tiberiu Oprea a dedicat prima lucrare din cea de a doua parte a spectacolului lui Mircea Constantin Dan. „Următoarea noastră lucrare, uvertura operetei «Cavaleria uşoară» începe cu partida de trompetă. O să-i dedicăm aceasta lucrare. Viaţa merge înainte, muzica noastră cântă despre iubire şi despre a merge mai departe, despre a continua. Este ceea ce vom face noi acum pentru muzică, pentru viaţă, pentru dumneavoastră”, a mai spus Tiberiu Oprea, care la finalul uverturii a ţinut să afirme că „a fost cea mai inimoasă interpretare a «Cavaleriei uşoare» pe care am dirijat-o”. Mulţi dintre foştii colegi ai lui Mircea Constantin Dan au cântat cu lacrimi în ochi, abia abţinându-se să nu plângă, stare din care nu au putut ieşi până la finalul spectacolului.

Mircea Constantin Dan avea 77 de ani şi a fost socrul regretatei interprete de muzică uşoară Mădălina Manole. Tatăl lui Petru Mircea era pensionar, dar colabora în continuare cu Filarmonica Botoşani, participând la mai multe concerte.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...