three × one =

A password will be e-mailed to you.

Momente emoţionante la Filarmonica Botoşani la cel de al doilea spectacol al Concertului de Anul Nou. Cu doar câteva minute înainte de debutul spectacolului, prin foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor s-a răspândit cu repeziciune zvonul că Mircea Constantin Dan, fostul director şi trompetist al Filarmonicii Botoşani, a încetat de viaţă, în urma unui atac de cord.

La pauza spectacolului zvonul a fost confirmat de dirijorul Tiberiu Oprea. „Acum o oră s-a stins din viaţă colegul nostru, Mircea Constantin Dan, trompetist, fost director al acestei instituţii, motiv pentru care am dori să ţinem un moment de reculegere”, a spus de la microfon dirijorul Tiberiu Oprea, în locul mesajului de Anul Nou. Mesajul a căzut ca un trăsnet pe instrumentiştii Filarmonicii şi spectatorii prezenţi în sală.

După momentul de reculegere, Tiberiu Oprea a dedicat prima lucrare din cea de a doua parte a spectacolului lui Mircea Constantin Dan. „Următoarea noastră lucrare, uvertura operetei «Cavaleria uşoară» începe cu partida de trompetă. O să-i dedicăm aceasta lucrare. Viaţa merge înainte, muzica noastră cântă despre iubire şi despre a merge mai departe, despre a continua. Este ceea ce vom face noi acum pentru muzică, pentru viaţă, pentru dumneavoastră”, a mai spus Tiberiu Oprea, care la finalul uverturii a ţinut să afirme că „a fost cea mai inimoasă interpretare a «Cavaleriei uşoare» pe care am dirijat-o”. Mulţi dintre foştii colegi ai lui Mircea Constantin Dan au cântat cu lacrimi în ochi, abia abţinându-se să nu plângă, stare din care nu au putut ieşi până la finalul spectacolului.

Mircea Constantin Dan avea 77 de ani şi a fost socrul regretatei interprete de muzică uşoară Mădălina Manole. Tatăl lui Petru Mircea era pensionar, dar colabora în continuare cu Filarmonica Botoşani, participând la mai multe concerte.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...