five × 3 =

A password will be e-mailed to you.

Saga drumului Botoşani – Iaşi prin Flămânzi – Prăjeni – Plugari pare una fără sfârşit. Deşi autorităţile judeţene anunţau că în primăvară se vor apuca de reparat drumul care ar scurta legătura cu judeţul vecin, acum totul pare năruit sau cel puţin amânat luni bune.

Ieri, la Tribunalul Botoşani, s-a consumat un nou termen între Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) şi societatea Bitunova, cea care a modernizat respectivul sector de drum judeţean. Instanţa a cerut lămuriri la expertiză şi a acordat un nou termen pentru 20 martie.

Între timp, drumurile judeţene au rămas şi fără întreţinere, societatea Big Conf, controlată de Liviu Conţac şi care câştigase contractul de lucrări, reziliind înţelegerea pe motiv că nu o mai poate onora din cauza creşterii preţului la bitum şi al salariului minim pe economie. Acum, reprezentanţii DJDP Botoşani lucrează la un nou caiet de sarcini pentru a scoate la licitaţie serviciul. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Costică Macaleţi, susţine că licitaţia va fi scoasă pe loturi, pentru a avea mai mulţi constructori, astfel încât să nu se ajungă în situaţia în care o firmă să nu poată face lucrările din cauză că este depăşită din punct de vedere tehnic sau al necesarului de personal. „Acum se lucrează la Drumurile Judeţene pentru a rezolva această problemă. Sper să-i găsim o soluţie cât mai repede”, a declarat şeful CJ.

Reluarea licitaţiei presupune întârzierea lucrărilor de întreţinere la drumurile judeţene. După realizarea caietului de sarcini, achiziţia trebuie avizată de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, apoi ridicată pe SICAP. Chiar şi în condiţiile unei licitaţii care să meargă şnur, fără contestaţii şi la limita de jos a termenelor prevăzute de legea achiziţiilor publice, există astfel posibilitatea ca remedierea drumurilor judeţene şi debutul lucrărilor la drumul Flămânzi – Prăjeni – limită cu judeţul Iaşi să nu demareze mai devreme de începutul verii. Şi asta în cel mai optimist scenariu.

De asemenea, la drumul Flămânzi – Prăjeni – limită cu judeţul Iaşi nu se va putea lucra nici la partea de consolidări sau de alunecări de teren în lipsa unei firme care să se ocupe de întreţinerea drumurilor judeţene.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...