fifteen − 14 =

A password will be e-mailed to you.

Persoanele care au achiziţionat file de somon afumat marca Auchan sunt anunţate să nu îl consume şi să aducă produsul la magazin, întrucât ar putea fi contaminat cu Listeria monocitogenes, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Bacteria a fost depistată în urma unui control intern al retailerului.
„În urma unui control intern, compania Auchan recheamă articolul următor: Pouce File de somon afumat 100 g, cod EAN: 5949084000153, produs în 16.01.2019, expiră pe 01.03.2019. În urma analizelor efectuate la două eşantioane din cele cinci analizate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziţionat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume şi să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma”, se arată în anunţul Auchan.

Cel mai apropiat magain Auchan este cel din Suceava, din care mulţi botoşăneni îşi fac cumpărăturile.

 

Cazuri tot mai frecvente

La începutul lunii decembrie, retailerul retrăgea din acelaşi motiv produsul „Auchan File de Somon de Alaska afumat 60 g”.

Un anunţ asemănător a fost făcut pe 23 ianuarie şi a aparţinut retailerului Carrefour, care semnala retragerea de la comercializare de către societatea NEGRO 2000 SRL a produsului „File de somon afumat 140 g”, ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes.
Listerioza se poate manifesta cu simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greaţă, vomă şi dureri gastrice. De asemenea, poate cauza probleme de sănătate dacă persoana este însărcinată sau dacă are un sistem imunitar slăbit.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...