spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTO nouă suspiciune de meningită la Botoşani

O nouă suspiciune de meningită la Botoşani

O nouă alertă de meningită pe câteva din secţiile celui mai mare spital din judeţ. Totul după ce un bărbat, a cărui identitate încă nu a fost stabilită, a fost găsit inconştient pe marginea drumului.

Adus de ambulanţă la spital, acesta a fost transferat la Contagioase după ce medicii au suspectat că este suferind de meningită. Ieri, bărbatul a fost adus la Urgenţe în comă, pentru a fi supus unei puncţii în coloană şi pentru a se stabili cu exactitate diagnosticul de meningită, bărbatul fiind internat apoi din nou la Contagioase, sub tratament specific.

Cadrele medicale încearcă acum să stabilească identitatea acestuia, el neavând niciun act asupra lui şi fiind în continuare incapabil să dea relaţii cadrelor medicale. Dacă s-ar confirma, acesta ar fi al şaselea caz de meningită ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe în doar două luni. Bărbatul are de aproximativ 34 de ani.

Ca și în celealte situații, personalul medical de pe toate secțiile, care a intrat în contact cu pacientul, a fost nevoit să ia un antibiotic pentru a preveni răspândirea afecțiunii.

Conducerea unității sanitare va face demersuri pentru că la Secția Infecțioasă să fie deschisă o camera de garda și pentru că astfel să se evite intrarea în contact a bolnavilor contagioși cu restul celor care ajung la Urgențe și cu personalul medical din această unitate.

Astfel, tot personalul de pe secţiile prin care a trecut pacientul a avut nevoe de imunizare cu o pastilă de antibiotic de 500 de miligrame. Personalul medical din Urgenţe se plânge de modul în care este aplicat protocolul şi de faptul că prea mulţi angajaţi sunt expuşi unei posibile boli foarte contagioase. „Normal nu este. Nici în sezon de gripă, nici în afara lui. Riscul de transmitere a infecţiilor respiratorii şi a infecţiilor în general, este mult mai mare în Urgenţe, unde vin în general oameni cu sistemul imunitar deja slăbit. Noi mergem acasă la copii şi abia după ce se confirmă cazul, poate a doua zi, ne informează că trebuie imunizare”, a precizat un medic specialist din cadrul SJU Botoşani.

Meningita meningococică este un tip de infecție meningococică produsă de bacteria numită Neisseria meningitidis sau meningococ. Această bacterie infestează membranele de protecție care acoperă creierul și măduva spinării și conduc la inflamație.

Infecțiile meningococice sunt adesea grave și pot fi potențial letale. Includ infecții ale meningelui (stratul care protejează creierul și măduva spinării) și infecții ale sângelui (bacteremie sau septicemie).

Aceste bacterii se răspândesc prin contactul cu picături microscopice de salivă (de exemplu, prin tuse, sărut etc.). Tratamentul este medicamentos, dar este foarte important să se intervină medical de urgență. Vaccinul constituie cea mai bună modalitate de prevenție.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...