Anchete O – D pe două străzi din municipiul Botoşani

0

Pe 11 aprilie, în cadrul studiului de fezabilitate pentru obiectivul „Şoseaua de centură a municipiului Botoşani prin Curteşti”, cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul Rutier se va derula un studiu de trafic. Acesta va consta în anchete Origine – Destinaţie  (O-D) realizate pe două străzi din municipiul Botoşani. Anchetele O-D vor presupune oprirea vehiculelor şi intervievarea conducătorilor auto în legătură cu călătoria lor de la acel moment (origine, scop, destinaţie).

Astfel, pe 11 aprilie, în intervalul orar 8.00 – 12.00, echipa se va afla pe Şoseaua Iaşului, între Aleea Lebăda şi Pensiunea Kathleen. În intervalul 14.00 – 18.00, cei care vor derula anchetele O – D se vor afla la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava, în zona scărilor spre Parcul Cornişa, între sensul giratoriu de la Dedeman şi sensul giratoriu strada Pacea.

Deşi şoferii au obligaţia de a respecta indicaţiile poliţiştilor, ei vor răspunde întrebărilor celor care realizează studiul numai dacă vor dori. Informaţiile furnizate de şoferi vor fi strict confidenţiale. Organizatorii dau asigurări că au luat măsuri pentru a se reduce la minim întârzierile şi perturbarea traficului.

„Informaţiile obţinute în cadrul acestor anchete vor fi utilizate la validarea modelului de transport ce va fundamenta studiul de trafic din cadrul SF-ului pentru şoseaua de centură. Acţiunea este realizată de către asocierea Best Consulting & Design – Search Corporation (elaboratorul studiului de trafic pentru SF-ul la şoseaua de centură)”, a declarat Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane Botoşani.

Asocierea de firme Best Consulting &Design și Search Corporation Bucureşti realizează SF-ul pentru şoseaua de centură, în baza unui contract cu o valoare de 645.000 de lei, fără TVA. Contractul a fost semnat în decembrie 2018, iar firma are la dispoziţie maxim şapte luni pentru elaborarea SF-ului.

Proiectul vizând şoseaua de centură este inclus în Strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane, aprobată pe 25 martie 2016. Proiectul va fi finanţat de la bugetul de stat, în acest sens existând semnale pozitive de la Ministerul Transporturilor şi de la bugetele locale. Valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 20 de milioane de euro, şoseaua de centură urmând a avea 4,5 kilometri.

+0 -0
se încarcă...