spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNaționalAnchetă internă la Spitalul din Constanţa, după controlul efectuat de Ministrul Sănătăţii

Anchetă internă la Spitalul din Constanţa, după controlul efectuat de Ministrul Sănătăţii

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa anunţă, luni, că va lua măsuri după vizita inopinată, de duminică noaptea, a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, demarând o anchetă administrativă.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” au transmis, luni, un comunicat de presă, prin care anunţă că vor fi luate măsuri faţă de cele semnalate de ministrul Sănătăţii.

„În urma vizitei efectuate în cursul serii de 07.04.2019, de către ministrul sănătăţii, Sorina Pintea şi preşedintele CJ Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, conducerea SCJU Sf. Apostol Andrei Constanţa s-a autosesizat şi a demarat de urgenţă o anchetă administrativă în vederea luării măsurilor care se impun faţă de cazurile semnalate”, se arată în comunicatul de presă citat.

Reacţia conducerii Spitalului Judeţean din Constanţa vine după ce ministrul Sorina Pintea a spus că a găsit „dezastru” şi „mizerie”, în special în secţia Neurologie.

„Am fost pe secţiile de Neurologie, Cardiologie şi Pediatrie. (…) Dezastru este în secţia Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, declara, duminică seară, Sorina Pintea, la finalul controlului.

De asemenea, ministrul s-a arătat nemulţumit şi de situaţia găsită în Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU), în special din cauza lipsei de comunicare a personalului cu aparţinătorii bolnavilor.

„Există aparţinători care stăteau de la ora 12, de la ora 15, fără să primească informaţii despre pacienţii care se aflau în tratament”, a spus Pintea.

La control a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, care a cerut „impetuos”, demisiile asistentei şefe de la secţia de Neurologie şi a unei asistente de la Triaj-UPU.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...