5 + 2 =

A password will be e-mailed to you.

Directorul general al Companiei Naţionale Loteria Română, Ovidiu Portariuc, a demisionat, astăzi, din funcţie, mandatul fiind depus în faţa membrilor Consiliului de Administraţie al companiei.

Din motive strict personale, nu mai pot continua în această poziţie”, a declarat Ovidiu Portariuc.

Potrivit acestuia, mandatul său, încredinţat în 2017, a fost unul provizoriu şi a avut ca scop „stabilizarea economico-financiară a companiei Loteria Română şi implementarea unui nou sistem loteristic”. „Ambele obiective au fost atinse. Am terminat anul 2018 cu un profit în creştere cu 40% faţă de anul 2017, aducând un plus de zece milioane de euro la bugetul de stat”, a afirmat Portariuc.

Săptămâna trecut, Guvernul a abrogat prin ordonanţă de urgenţă, prevederea legală care interzice privatizarea Companiei Naţionale Loteria Română. Măsura a fost luată pentru a putea transfera compania Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI). „Acţiunile nominative ale Loteriei Române sunt deţinute în totalitate şi în mod exclusiv de statul român”, este prevederea care a fost abrogată din OUG nr. 159/1999 privind înfiinţarea companiei.„Pentru a se crea posibilitatea ca, la momentul înfiinţării unor fonduri suverane, la capitalul social al acestora să poată fi aportate acţiunile deţinute de statul roman la CN Loteria Română SA, este necesară o intervenţie legislativă la nivel primar”, se arată în nota de fundamentare a ordonanţei de urgenţă.

Solicitat atunci să-şi spună un punct de vedere, Ovidiu Portariuc a refuzat.

El a fost numit la conducerea Loteriei Române în octombrie 2017.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 3,80
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...