1 × 1 =

A password will be e-mailed to you.

Consilierul judeţean PSD, Bogdan Buhăianu, a renunţat la mandat după ce a fost desemnat director la Urban Serv. Acesta a fost nevoit să demisioneze, întrucât cele două funcţii erau incompatibile.

Proiectul de hotărâre privind încetare de drept a mandatului consilierului va fi supus spre aprobare în şedinţa din luna aprilie, când va fi validat şi noul consilier judeţean. Este vorba de Constantin Isac.

Practic, următorul pe listă era primarul de Cristeşti, Lucian Borfotină, dar pentru a prelua funcţia de consilier judeţean el trebuia să renunţe la mandatul de edil. Aşa că s-a ajuns la Constantin Isac. Acesta este originar din Suharău, dar locuieşte în Botoşani. El a fost profesor şi în prezent este pensionar, urmând să împlinească 69 de ani. Cu toate acestea nu este cel mai vârstnic consilier judeţean, el fiind „întrecut” de colegii săi de partid Ana Marin (77 de ani) şi Gheorghe Vâzdoagă (71 de ani).

Bogdan Buhăianu, care a preluat frâiele al Urban Serv în urmă cu două săptămâni, va ocupa postul cu titlu de interimat pentru patru luni, la concursul ce urmează a fi organizat putând participa şi alţi candidaţi. „Am luat aceasta decizie, de a demisiona pentru a nu fi în incompatibilitate şi nu are vreun substrat financiar. Îmi asum decizia, chiar dacă acest proiect în care am intrat este unul pe termen scurt deocamdată, dar sper să am competenţa să trec şi de concursul care va avea loc peste patru luni”, a declarat Bogdan Buhăianu.

Acesta a absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, iar ulterior a făcut şi un master în Siguranţa şi Dezvoltarea Transporturilor Rutiere la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Bogdan Buhăianu a lucrat în mediul privat, iar din iulie 2018 este şeful compartimentului tehnic din cadrul Eltrans.

 

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...