fourteen + fifteen =

A password will be e-mailed to you.

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani

împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) precum şi cu Serviciul Antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Suceava au efectuat în ultima perioadă mai multe controale mixte. Anunţul a fost făcut de către directorul adjunct al DSVSA Botoşani, Ovidiu Airimiţoaie, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

În cadrul controalelor inspectorii sanitar-veterinari au dispus emiterea a patru ordonanţe de suspendare/închidere a unor unităţi alimentare, pe motivul ambalării necorespunzătoare a produselor alimentare şi a condiţiile de igienă şi depozitare precare. „Avertizăm şi pe această cale toţi consumatorii să-şi facă cumpărăturile numai din unităţi autorizate sanitar veterinar unde toate produsele de origine animală şi non-animală sunt verificate şi provin numai din unităţi autorizate sanitar veterinar şi să renunţe la cumpărături ocazionale din locuri nedestinate vânzării produselor alimentare”, a declarat Airimiţoaie.

Directorul adjunct al DSVSA a mai anunţat, în cadrul aceleiaşi şedinţe, că s-au sechestrat trei tone de morcov din comerţul intracomunitar. Motivul se pare că acesta ar fi fost tratat cu prea multe pesticide. O probă a fost trimisă la un laborator de specialitate, iar dacă se constat depăşiri la pesticide, morcovul va fi distrus, iar dacă acesta va fi conform, atunci acesta va ajunge în unităţile de alimentaţie publică sau pieţe.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...