19 − nineteen =

A password will be e-mailed to you.

Să o ajutăm pe Anastasia să îşi vadă mama şi să poată admira viaţa din jurul ei. La nici doi ani jumătate, o fetiţă din judeţul Botoşani a fost diagnosticată cu cataractă congenitală în formă gravă şi lipsă de iris, având nevoie urgentă de transplant de cristalin la ambii ochi.

Pentru că mama o îngrijeşte singură, fetiţa are nevoie de ajutor financiar, orice donaţie, cât de mică, ducând-o pe copilă mai aproape de a-şi putea vedea mama şi viaţa. Copilul, din Săveni, s-a născut în martie 2017, şi deşi a venit pe lume ca un copil prematur, problemele adevărate au început pentru micuţa Anastasia abia după ce a ieşit din maternitate.

Fetiţa a venit pe lume la doar 32 săptămâni, cântărind 1.750 de grame. După o luna petrecută în incubator, a fost luată acasă, mama bucurându-se că fetiţa a trecut peste o încercare atât de grea. La scurt timp a realizat că micuţa nu distingea prea bine nimic din ceea ce se desfăşura în faţa ochilor, astfel că a dus-o la un consult, diagnosticul medicilor venind ca un trăsnet. Anastasia a fost diagnosticată cu cataractă congenitală în forma gravă și lipsă de iris, ceea ce face ca aceasta să distingă doar ce se petrece la un metru în faţa ei, sub forma unor umbre.

Vestea bună este însă că Anastasia poate spera la o viaţă normală, dacă va fi supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Burureşti, care trebuie făcută cât mai repede, pentru ca şansele de reuşită să fie cât mai mari.

Cum însă Statul român nu acoperă materialele pentru astfel de intervenţii, acestea trebuie cumpărate de mama fetiţei, care abia are însă bani pentru a o îngriji pe micuţă şi a încerca să îi ofere o viaţă cât mai aproape de normal.

Cei care pot şi doresc să o ajute pe Anastasia să poată vedea cu proprii ochi frumuseţea vieţii au la dispoziţie un cont în lei, deschis pe numele mamei Curliuc Daniela, la BCR, RO44RNCB0046141158230001 sau în urna amplasată la parterul Maternităţii Botoşani.

Apreciază calitatea articolului

8 VOTURI - MEDIE: 4,75
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...