one + five =

A password will be e-mailed to you.

Durere fără margini într-o familie din Botoşani. Plecată de ani buni, în Italia, o botoșăneancă și-a îngropat ieri sora şi nepoţica în vârstă de nici doi ani, moarte într-un accident cumplit produs în Franţa, în urmă cu o săptămână.

Weekend-ul trecut, tânăra în vârstă de 25 de ani, soţul ei, român de asemenea, originar din Calafat, şi-au luat copilul în vârstă de 18 luni, băiatul bărbatului din altă căsătorie şi câţiva prieteni şi au plecat în Franţa pentru a profita de mini-vacanţa prilejuită de Înălţarea Domnului şi Rusalii.

Totul părea să decurgă perfect. Vremea era frumoasă, iar ei veseli. Fuseseră să viziteze Turnul Eiffel, urmăriseră spectacolul de lumini de acolo, luaseră masa şi abia aşteptau a doua zi pentru a le oferi copiilor cadourile de 1 iunie.
A doua zi, la puţin timp după ora şase, însă, vacanţa lor s-a încheiat în mod tragic. Pe autostrada A 34, din nord-estul Franţei, maşina românilor, un Citroen Picasso, înmatriculat în Anglia, a fost lovită în plin, de un autocamion.

În uma impactului deosebit de puternic, autoturismul a fost practic distrus, iar persoanele din interior rănite grav. La faţa locului au ajuns în scurt timp cadrele medicale, poliţiştii, jandarmii şi pompierii. În ciuda intervenţiei rapide, tânăra botoşăneancă, fetiţa ei şi băiatul soţului nu au putut fi salvaţi. Bărbatul este şi în el stare foarte gravă, la Spitalul din Reims, acolo unde a şi fost operat la cap. Şi ceilalţi trei români implicaţi în accident sunt în stare foarte gravă, prognosticul fiind rezervat.

La o săptămână de la accident, autorităţile franceze încearcă să găsescă explicaţii pentru accident. Deocamdată, acestea au precizat doar că traiectoria maşinii românilor era una ciudată înainte de impact, una dintre ipotezele luate în calcul fiind aceea că şoferul a aţipit la volan. În ceea ce-l priveşte pe conducătorul camionului, acesta nu a putut da detalii despre cele întâmplate, el fiind în stare de şoc.

Pe reţelele de socializare, evenimentul a stârnit un adevărat val de compasiune pentru români şi unul de revoltă împotriva autorităţilor care nu iau măsuri pentru a limita numărul tragediilor de pe autostrada din Ardennes. „Este oribil ce s-a întâmplat. Săracii copii, să moară tocmai de ziua lor. Mama probabil nu a mai apucat să-şi îmbrăţişeze micuţa înainte de a-şi da ultima suflare. Şi eu sunt mama unui copil de 18 luni şi nu aş vrea ca părinţii mei să afle că le-au murit cele mai dragi fiinţe, pentru că autorităţile sunt incapabile să ia măsuri. Cunosc autostrada aceea şi se circulă haotic. Nu există niciun radar acolo, nimic. E plin de tiruri ale căror şoferi sun foarte grăbiţi şi uită de regulile de circulaţie”, a comentat o tânără pe pagina de Facebook a France 3.

Alte sute de persoane au transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi le-au urat însănătoşire grabnică victimelor. Au fost voci care au cerut limitarea circulaţiei maşinilor grele pe şosele. „Ar trebui să învăţăm ceva din tragedia românilor, care, din păcate, la nici 24 de ore a fost urmată de un alt accident mortal. Ar trebui restricţionată cumva circulaţia camioanelor. Clar acolo trebuie făcut ceva. Poate drona folosită pentru monitorizarea zonei după accident ar trebui utilizată şi în scop preventiv. Dar prefectul pare să nu vadă situaţia. Spune doar că șoferul camionului nu era băut sau drogat. Nimic despre viteză, aglomeraţie şi lipsa radarelor. Condoleanţe familiilor îndoliate şi însănătoşie grabnică rudelor”, a comentat un alt bărbat.

Din păcate, anual zeci de botoşăneni mor în străinătate.

Apreciază calitatea articolului

8 VOTURI - MEDIE: 3,50
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...