seven + 18 =

A password will be e-mailed to you.

Un bărbat de 62 de ani este în stare critică la spital după ce a fost găsit într-o râpă. Acesta a fost adus de o ambulanţă la Urgenţe, după care a intrat în stop respirator, fiind resuscitat.

Incidentul le-a fost semnalat echipelor de salvatori luni dimineaţă, când mai mulţi apropiaţi de-ai bărbatului de 62 de ani, originar din Mangalia, l-au găsit pe acesta într-o râpă din marginea localităţii Flămânzi. Bărbatul s-a pornit de la primele ore ale zilei spre o stână, aflată la câţiva kilometri distanţă, la care erau cunoştinţele lui.

Din cauza întunericului şi a faptului că acesta nu cunoştea terenul, acesta a căzut într-o râpă adâncă de câţiva metri. Cum acesta nu avea nici telefon la el, nu se putea mişca prea mult şi nici nu era auzit de nimeni, a rămas acolo câteva ore, până când rudele de la stână au început să îşi facă griji şi au plecat în căutarea lui. L-au găsit căzut şi au apelat serviciul 112, între timp reuşind să îl scoată din locaul în care era căzut.

A fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, aparent neavând probleme mari de sănătate, însă starea lui a început brusc să se agraveze, iar la scurt timp a încetat să mai respire. Din fericire, însă, era chiar sub supravegherea cadrelor emdicale. „Bărbatul a fost găsit într-o râpă, în stare de conştienţă. Nu prezenta traumatisme, dar acuza dureri la nivelul coloanei cervicale şi nu îşi simţea mâna stângă şi piciorul drept. În serviciul UPU a intrat în stop respirator, fiind ulterior resuscitat cu succes şi apoi ventilat mecanic”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Medicii au decis investigarea lui la computerul tomograf, unde au reieşit mai multe fracturi costale, dar şi o fractură la nivelul coloanei cervicale, în apropierea bulbului cefalorahidian, unde sunt şi centrii nervoşi pentru respiraţie.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...