three × four =

A password will be e-mailed to you.

O femeie cu boala oaselor de sticlă a fost luată ieri cu ambulanţa de la Parcul Cornişa, după ce a alunecat şi a căzut în zona piscinelor. Femeia, în vârstă de 50 de ani, a alunecat pe gresie şi a căzut, lovindu-se la ambele picioare. Din cauza afecţiunii medicale de care suferă, aceasta a cerut ajutorul celor din jur, care au apelat la 112.

La faţa locului a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă care i-a acordat femeii primul ajutor, după care aceasta a fost transportată la Urgenţe. Potrivit cadrelor medicale, după o primă evaluare, aceasta a suferit un traumatism puternic la rotula unui picior, urmând să fie evaluată de specialişti şi internată.

Osteogeneza imperfectă este o boală ereditară rară a ţesutului conjunctiv, caracterizată prin fragilitate osoasă. Iniţial s-a numit «boala oamenilor de sticlă» sau « boala oaselor de sticlă».
Literar, această boală specifică formarea imperfectă a oaselor. Ea este în general o anomalie de producţie a colagenului, care este principala proteină fibroasă din os. Putem compara rolul colagenului din os cu cu rolul fierului din betonul armat.

Colagenul este de asemenea prezent în piele, tendoane, sclerotica ochiului (albul ochiului) şi în dentină (constituentul principal al dinţilor, împreună cu smalţul). Consecinţa cea mai cunoscută a Osteogenezei imperfecta este apariţia fracturilor multiple şi recurente fără traumatisme majore.

Apreciază calitatea articolului

7 VOTURI - MEDIE: 3,71
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...