one × four =

A password will be e-mailed to you.

Liviu Dragnea a depus o cerere de intervenție admisă de Tribunalul București care trebuie să aprobe modificarea statutului și alegerea noii conduceri la congresul din 29 iunie.

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea nu contestă direct alegerea Vioricăi Dăncilă. Informațiile apărute în spațiul pubic fac referire la situația lui Liviu Dragnea din momentul organizării Congresului, și anume că nu demisionase din funcția de președinte. Contestația depusă însă pe 3 iulie și amânată în 22 iulie a făcut ca nici deciziile Congresului PSD să nu fie validate de instanță până la o hotărâre definitivă privind contestația lui Dragnea. Secția Civilă din cadrul Tribunalului București judecă joi după-amiaza, obiectul fiind „modificarea conducerii partidului”, la care au fost depuse mai multe cereri de intervenție.

Prin amânarea validării deciziilor privind congresul din 29 iunie, s-a amânat practic și validarea noii conduceri a PSD: Viorica Dăncilă- președinte al formațiunii, Eugen Teodorovici- președinte executiv PSD și Mihai Fifor- secretar general PSD.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispășește o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a comentat, pentru Digi 24, contestația depusă de Liviu Dragnea. „E posibil ca lucrul acesta să fi fost făcut pentru că i s-a părut sau a sesizat o eroare în ceea ce privește desfășurarea congresului, dar din câte știu eu noi ne-am luat toate măsurile pentru ca acest congres să se desfășoare în mod legal. Nu știu ce ar fi putut observa. E un om care a exercitat mult timp funcția de președinte al PSD și cunoaște procedurile. Dacă se admite contestația, facem alt congres.”

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 2,75
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...