ten − four =

A password will be e-mailed to you.

Unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi medici pediatri ai judeţului a fost transportat ieri dimineaţă, de urgenţă, la Iaşi pe calea aerului. Medicul primar cardiolog pediatru Dan Hamza a fost diagnosticat cu un infarct în timp ce se afla internat în Spitalul Judeţean, pe secţia de cardiologie. Medicul care a tratat generaţii întregi de botoşăneni şi pe copiii acestora, a simţit o stare de disconfort şi dureri în piept în urmă cu trei zile, motiv pentru care a solicitat o ambulanţă.

Cadrele medicale l-au preluat pe acesta de la domiciliu, după care l-au transportat la Spitalul Judeţean, fiind internat penru mai multe analize şi supraveghere. Ieri dimineaţă acesta a început să se simtă tot mai rău, iar analizele repetate în cursul dimineţii au scos în evidenţă prezenta unui infarct miocardic acut, motiv pentru care s-a decis direcţionarea lui imediată către Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi pe calea aerului, cu elicopterul SMURD. Iniţial medicul pediatru s-a împotrivit zborului, însă medicii specialişti l-au convins că starea în care era şi drumul pe şosea ar putea agrava afecţiunea cu care a ost diagnosticat, mai ales că în astfel de situaţii timpul de intervenţie este esenţial în limitarea zonelor afectate de infarct.

Medicul Dan Hamza a fost ultimul cardiolog pediatru de la nivelul Botoşaniului, acesta ieşind la pensie în urmă cu şase ani, însă activa în continuare în mediul privat, în cadrul unui cabinet medical.
Cu zborul efectuat ieri dimineaţă, elicopterul a efectuat nu mai puţin de 4 transporturi în decurs de 24 de ore.

Apreciază calitatea articolului

18 VOTURI - MEDIE: 4,44
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...