Situaţie tot mai disperată la Secţia Săveni a Spitalului Judeţean

Criza se adânceşte la Săveni. Niciun medic nu s-a înscris la concursul organizat, dimineaţa sunt zile în care nu este medic, până la ora 14, iar ambulanţele aduc totul la Botoşani, într-o situaţia în care pare să nu se găsească niciun fel de soluţii.

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati caută soluții pentru Secția Săveni, însă au ajuns într-un impas. Asta pentru că, deși au fost scoase posturi de medici la concurs nu s-a înscris nimeni, iar activitatea medicală de la Săveni se desfăşoară extrem de anevoios. „Încercăm să asigurăm continuitatea activității acolo, dar e foarte greu de mers mai departe. Au fost scoase și posturi de medici nu s-a prezentat nimeni la concurs, din păcate. Măcar de s-ar prezenta cineva la concurs, să fie un medic, doi cu viză permanentă acolo”, a spus medicul primar Bogdan Alexandroaie, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati. De altfel, în prezent activitatea medicală este asigurată mai mult după-amiaza şi noaptea, sub forma de gărzi, în timp ce dimineţile sunt acoperite cu medici doar din când în când. „Nu putem nici să perturbăm activitatea din secţiile din Botoşani ale Spitalului Judeţean. Medici sunt puţini şi aici”, a mai spus acesta. Astfel, în multe zile, până la ora 14, ambulanţele sunt cele care transportă toţi bolnavii de la Săveni la Unitatea de Primiri Urgenţe din Botoşani, din lipsa unui medic la Săveni.

Ca atare, posturile vor fi scoase din nou la concurs. „E dificil în momentul de față, se vor rescoate posturile la concurs să sperăm că totuși cineva se va prezenta , se va înscrie pe posturile respective. Nici la medici rezidenţi nu putem apela, pentru că ei trebuie să fie sub supravegherea unui medic specialist sau primar, dar nu avem în momentul de faţă”, a mai spus medicul Bogdan Alexandroaie.

Conducerea spitalului a luat în calcul și transformarea secției într-un Centru de Permanență, dar rămâne de văzut care va fi decizia finală, mai ales că reprezentanţii Casei de Asigurări spun că această variantă nu este deloc una viabilă.

Deja ai votat!