spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTO nouă plângere penală la DSPSA

O nouă plângere penală la DSPSA

Municipalitatea botoşăneană riscă să scape de sub control problema câinilor comunitari. De la 1 august, Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement nu mai are contract cu o firmă care să se  ocupe de capturarea câinilor şi administrarea padocurilor. În multe zone ale municipiului, maidanezii şi-au făcut apariţia spre nemulţumirea botoşănenilor care au cerut primăriei să ia măsuri.

Până când activitatea de capturare va fi reluată, organele de anchetă sunt aşteptate să facă lumină în acest domeniu.

Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, a anunţat ieri că a înaintat o plângere penală la Parchet, vizat fiind medicul veterinar de la padocuri Mihai Maxim. „Aştept să văd ce vor face organele de cercetare penală. Dumnealui mi-a spus că anul trecut, când a fost un incendiu, au ars toate registrele din urmă. Am găsit la un medic veterinar la padoc registre care erau scoase din padoc. Nu avea nici cea mai vagă idee  nici reprezentanţii Trioconstruct, nici medicul veterinar. Tare mă întreb dacă incendiul nu a fost provocat, pentru a fi şterse nişte urme”, a spus Eugen Ţurcanu. Acesta suspectează că au fost decontate servicii, fără ca acestea să fie efectuate, prejudiciul din ultimii doi ani fiind estimat la aproximativ 90.000 de lei. „Cam de un an de zile am sesizat că acolo se întâmplă ceva. Totul s-a deşirat când am tras un fir în care era vorba despre golirea foselor de la padoc. Am început de la o chestie murdară, dar care a dus la tot carambolul acesta. Nu a plouat în Botoşani jumătate de an şi ei goleau fose la maxim în fiecare lună. A fost depăşit plafonul care era în contract pentru golirea foselor şi de aici a început toată povestea. Am intrat pe fir şi am cerut justificări la tot, am toate registrele, am intrat şi am făcut inventar inopinat. Erau dispărute documente din padoc şi ei îmi spuneau <ce o să-mi faceţi?”, a spus Eugen Ţurcanu.

De cealaltă parte, şi Eugen Ţurcanu face obiectul unei anchete penale, după ce medicul veterinar Mihai Maxim a depus plângere la Poliție că a fost agresat de acesta. Mai exact, medicul veterinar angajat la Padocurile Primăriei a afirmat că șeful său, Eugen Țurcanu, a intrat în biroul lui și, pe fondul unor discuții în contradictoriu, l-ar fi strâns de gât și izbit cu capul de un perete.

Incidentul a avut loc la începutul lunii august, după scandal medicul veterinar ajungând la Urgențe, unde a fost diagnosticat cu traumatism de coloană cervicală prin ștrangulare.

Ulterior acesta a plecat la domiciliu, dar a depus plângere la Poliție, fiind deschis un dosar penal pentru comportament abuziv, pe numele șefului DSPSA.

DSPSA va gestiona problema maidanezilor

Pe 31 iulie a expirat contractul cu firma Trioconstruct şi până la această dată nu a fost găsită o altă firmă care să fie interesată de această activitate.

„De la 1 august, DSPSA a intrat în operare directă în ceea ce priveşte padocul municipalităţii. Totodată, am decis înființarea unei echipe de capturare în cadrul DSPSA, ținând cont că avem pistoale pentru tranchilizare în dotare dar și mașină autorizată. Problema este la persoana desemnată care să se ocupe de trasul cu această armă și am început demersurile necesare pentru a autoriza un salariat de-al nostru din serviciul de ecarisaj”, a precizat Eugen Țurcanu.

Potrivit oficialului, impedimentul principal nu era autorizarea acestui salariat, ci lipsa de interes a multor salariaţi din cadrul DSPSA de a lucra la padocuri, deşi acestea fac parte din portofoliul de activităţi de care răspunde DSPSA.

Eugen Țurcanu dat asigurări că până la finele acestei luni va fi reluată activitatea de capturare a câinilor de pe străzi. Oficialul a mai spus că, atât timp cât va mai fi directorul DSPSA, nu va mai încheia contract cu o firmă pentru capturare câini şi administrare padoc.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...